I december 2017, närmare bestämt mellan datumen 1-17 december, så spelas den 23:e upplagan utav världsmästerskapet i handboll för damer. Turneringen spelas i Tyskland och Sverige är ett utav de 24 kvalificerade lagen.

Grupperna under mästerskapet ser ut som följer:
Grupp A: Frankrike, Rumänien, Spanien, Slovenien, Angola och Paraguay
Grupp B: Norge, Sverige, Tjeckien, Ungern, Argentina och Polen
Grupp C: Danmark, Ryssland, Brasilien, Montenegro, Japan och Tunisien
Grupp D: Nederländerna, Tyskland, Serbien,, Sydkorea, Kina och Kamerun

Om turneringen
Världsmästerskapet i handboll för damer spelas precis som för herrarna en gång vartannat år och har så gjort sedan 1993. Turneringen hålls samma år som herrarnas, men vid en senare tidpunkt på året. Därförinnan hölls turneringen med 3-4 års mellanrum. Det första mästerskapet spelades 1957 och sedan dess har Ryssland varit den nation som plockat hem flest guld.

I mästerskapet finns det plats för 24 nationer som delas in i grupper om sex där alla möter varandra en gång. De fyra bästa lagen ur vardera grupp går sedan till slutspel som består utav åttondelsfinal kvartsfinal, semifinal och slutligen en match om guldet. Dessutom spelar man i turneringen en match mellan semifinalernas förlorare där bronsmedaljören utses.

Sverige i dam VM
Det svenska damlandslaget i handboll har ännu ej lyckats ta några medaljer i mästerskapet. OSm längt har man tagit sig till en sjätteplats, vilket skedde vid VM 1993.