I december 2017, närmare bestämt mellan datumen 1-17 december, så spelades den 23:e upplagan utav världsmästerskapet i handboll för damer. Turneringen spelades i Tyskland och Sverige var ett utav de 24 kvalificerade lagen. Laget placerade sig slutligen på en fjärdeplats efter att ha förlorat mot Nederländerna i bronsmatchen.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Nästkommande världsmästerskap på damsidan kommer att spelas 2019 och då är det Japan som är värdnation. Kvalificeringen till turneringen avslutades under sommaren 2019 och till slut stod det klart att Sverige knep en av de nio europeiska platserna. Nu återstår det att se om laget kan ta sig långt när mästerskapet inleds i slutet av november.

Om turneringen
Världsmästerskapet i handboll för damer spelas precis som för herrarna en gång vartannat år och har så gjort sedan 1993. Turneringen hålls samma år som herrarnas, men vid en senare tidpunkt på året. Därförinnan hölls turneringen med 3-4 års mellanrum. Det första mästerskapet spelades 1957 och sedan dess har Ryssland varit den nation som plockat hem flest guld.

I mästerskapet finns det plats för 24 nationer som delas in i grupper om sex där alla möter varandra en gång. De tre bästa lagen ur vardera grupp går sedan till mellanrundan, där man spelar ett nytt gruppspel som avgör vilka fyra lag som tar sig till slutspelet.

Sverige i dam VM
Det svenska damlandslaget i handboll har ännu ej lyckats ta några medaljer i mästerskapet. Som längst har man tagit sig till en fjärde, vilket skedde vid VM 2017.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder