Spelschema Handbolls VM 20212021-03-30T15:46:44+02:00
Betsson

Här hittar du spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under damernas världsmästerskap i handboll 2021. Sammanlagt kommer hela 108 äga rum under perioden 2-19 december då mästerskapet spelas i Spanien. 32 landslag ifrån hela världen medverkar i handbolls VM och framför sig har lagen minst tre matcher under gruppspelet. På vår sida med tabeller kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

Turneringen inleds med att de 32 lagen deltar i ett gruppspel med fyra lag i varje grupp. Här möter alla varandra och när dessa möten är över går de tre bästa lagen ur vardera grupp vidare till mellanrundan, där platser i slutspelet står på spel. I vårat spelschema nedan listar vi samtliga matcher som äger rum under mästerskapet, tillsammans med information om vilka kanaler som visar dessa möten under Handbolls VM 2021.

KOMPLETT SPELSCHEMA HANDBOLLS VM 2021

Spelschemat presenteras inom kort

SPELSCHEMA SLUTSPELET VM 2021

Datum Tid Match
TBA Kvartsfinal 1
TBA Kvartsfinal 2
TBA Kvartsfinal 3
TBA Kvartsfinal 4
TBA Semifinal 1
TBA Semifinal 2
TBA Bronsmatch
TBA Final

Senaste nytt från Handbolls VM 2021

Samtliga tider i vårat handbolls VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i Handbolls VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att Handbolls-VM.nu ej ansvarar ej för detta.

2021 års världsmästerskap i handboll för damer kommer att spelas i Spanien och då i städerna Barcelona, Granollers, Tarragona, Lleida, Castellón de la Plana och Badalona. Detta blir första gången som hela 32 landslag medverkar i turneringen. Från och med 2021 spelas nämligen turneringen med ett nytt upplägg för såväl herrarna som damerna, där mästerskapets slutspel utökas med kvartsfinaler som tidigare inte spelades. Detta är möjligt tack vare ett större antal grupper under gruppspelet, där lagen numera delas in i åtta grupper istället för de tidigare fyra. Även mellanrundan har fått sina grupper dubblerade från två till fyra.

Framtida världsmästerskap i handboll

Ett antal år innan ett mästerskap i handboll går av stapeln utser det Internationella Handbollsförbundet det land som får äran att arrangera hela turneringen på hemmaplan. Redan nu är det klart var turneringarna kommer att äga rum under de kommande åren. Under 2023 kommer Sverige stå värd för herrarnas VM tillsammans med Polen. Även på damsidan är Sverige involverade, då tillsammans med Norge och Danmark.

Våra nordiska grannar får sedan äran att hålla i herrarnas världsmästerskap år 2025 ihop med Kroatien. På damsidan är det den gången Tyskland och Nederländerna som håller i matcherna. Under 2027 kommer sedan Ungern stå som ensam värd för damernas VM, samtidigt som Tyskland håller i samtliga möten för herrarna.

📅 Fullständigt Handbolls-VM 2021 spelschema

Under tiden som damernas Handbolls VM 2021 pågår kommer hissnande 108 matcher hinna med att spelas. Samtliga lag är garanterade att spela minst tre matcher, men för lagen som går hela vägen till final är det nio möten som ligger framför dem på vägen till guldet.

Ännu har spelschemat för turneringen inte presenterats, men så fort det görs kommer du kunna finna det här ovan. Vi kommer då även att uppdatera texten här nedan, där du får mer information om de olika delarna av turneringen. Vårt handbolls VM spelschema kommer att uppdateras med mer exakta detaljer för mellanrundan samt slutspelet så fort lagen som ska spela där är färdiga.

📆 Schemat för VM-gruppspelet och Mellanrundan

Mer information kommer i samband med att spelschemat presenteras

🏅 Schemat för VM-slutspelet

Mer information kommer i samband med att spelschemat presenteras

🤾 Lag och grupper i Handbolls VM 2021

Sammanlagt är det 32 landslag som medverkar i världsmästerskapet. Inför turneringens start lottas lagen in i åtta grupper bestående av fyra lag i varje. Under turneringens första del möter lagen varandra inom respektive grupp och det gäller här att samla på sig så många poäng som möjligt för att kunna avancera vidare. De tre bästa lagen ifrån vardera grupp går sedan vidare till mellanrundan, där lagen placeras i fyra nya grupper bestående av sex lag i varje. Ifrån dessa grupper går sedan gruppettorna och grupptvåorna vidare till slutspelet.

Grupperna till damernas VM är ännu inte lottade, så nedan listar vi tills vidare grupperna från herrarnas VM i januari 2021.

  • Grupp A: Tyskland, Ungern, Uruguay och Kap Verde
  • Grupp B: Spanien, Tunisien, Brasilien och Polen
  • Grupp C: Kroatien, Qatar, Japan och Angola
  • Grupp D: Danmark, Argentina, Bahrain och Kongo
  • Grupp E: Österrike, Norge, Frankrike och USA
  • Grupp F: Algeriet, Portugal, Island och Marocko
  • Grupp G: Tjeckien, Sverige, Egypten och Chile
  • Grupp H: Slovenien, Vitryssland, Sydkorea och Ryssland

Under turneringens gång kommer vi att uppdatera de aktuella ställningarna i tabellerna, så att du kan följa ditt lags resa till avancemang. På vår sida med VM-tabeller hittar du alla lagens totala poäng och placeringar.

Vägen till handbolls VM 2021 – Så kvalificerar sig lagen

Inför mästerskapet hålls omfattande kvalificeringar i alla världsdelar, där varje kontinent tar fram sina representanter till mästerskapet. För Europas del kan lagen gå till VM på fyra olika sätt. Antingen kan man direktkvalificera sig som värdnation för turneringen, eller som regerande världsmästare.

I det europeiska mästerskapet som spelas året innan VM blir de lag som går till semifinal även klara för världsmästerskapet. Utöver detta spelas ett kval mellan övriga nationer där man gör upp mot varandra i både gruppspel och playoff. Här står hela tio VM-platser på spel.

🇸🇪 Sveriges matcher i Handbolls VM 2021

Här kommer vi att lista samtliga matcher som Sverige spelar under handbolls VM 2021

Vilka kan Sverige möta i mellanrundan och slutspelet?

Information kommer inom kort

⭐ Sveriges trupp till Handbolls EM 2021

Innan damernas VM drar igång kommer förbundskaptenen Tomas Axnér ta ut den trupp av spelare som för äran att representera Sverige i världsmästerskapet. Här nedan kommer vi att lista truppen som får resa till Spanien i vinter, men tills vidare kan du se den uppställning som herrarna representerades av under Handbolls VM 2021 i Egypten.

Målvakter

Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen
Mikael Aggefors, Ålborg Håndbold
Peter Johannesson, TBV Lemgo

Vänstersex

Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen
Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt
Lucas Pellas, Montpellier HB
Emil Mellegård, HSG Wetzlar

Mittsex

Andreas Nilsson, Telekom Veszprem
Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen
Max Darj, Bergischer HC
Fredric Pettersson, Montpellier HB
Anton Lindskog, HSG Wetzlar
Kassem Awad, HK Malmö

Högersex

Niclas Ekberg, THW Kiel
Daniel Pettersson, SC Magdeburg
Valter Chrintz, Füchse Berlin
Jonas Samuelsson, Ålborg Håndbold

Vänsternio

Simon Jeppsson, SG Flensburg-Handewitt
Philip Henningsson, HSG Wetzlar
Alfred Jönsson, TSV Hannover-Burgdorf
Jonathan Carlsbogård; TBV Lemgo

Mittnio

Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt
Jesper Konradsson, Skjern Håndbold
Linus Arnesson, Bergischer HC
Felix Claar, Ålborg Håndbold
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof
Olle Forsell Schefvert, HSG Wetzlar

Högernio

Andreas Cederholm, TBV Lemgo
Linus Persson, US Ivry
Jack Thurin, IFK Skövde
Lukas Sandell, Ålborg Håndbold

📺 Se Handbolls-VM på TV

Det är Nent Group med kanalerna TV3, TV6 och TV10 som har de svenska rättigheterna för att visa Handbolls VM 2021. Alla matcher kommer att kunna följas i deras kanaler, samt hos deras streamingtjänst Viaplay. Då det inte är någon tidsskillnad mellan Sverige och Spanien kommer man inte oroa sig för att matcherna spelas på obekväma tider.

För att se vilken kanal som sänder respektive match hänvisar vi till vår TV tablå för handbolls VM, där vi samlat all information om detta.

📆 När inleds årets Handbolls VM?

Torsdagen den 2 december spelas de första gruppspelsmatcherna i damernas handbolls VM 2021. Här hittar du det kompletta spelschemat för hela turneringen

🇸🇪 Vilka möter Sverige i Världsmästerskapet?

Till att börja med måste de svenska damerna kvalificera sig till turneringen, vilket de gör under april månad. Därefter kommer grupperna att lottas, där vi kan få fram lagets motståndare. På vår grupp-sidan kommer du hitta samtliga VM-tabeller

🏆 Vem vinner Handbolls VM 2021?

Det återstår att se!

🇸🇪 Sveriges tidigare framgångar i Handbolls-VM

På herrsidan har Sverige skördat många stora framgångar under världsmästerskapet i handboll. Sverige var tidiga med att vara en stormakt inom handbollen och redan i det andra och tredje mästerskapet 1954 och 1958 så var det Sverige som tog hem guldmedaljerna. Efter det skulle det dröja fram till 1990 innan Sverige återigen kunde inta titeln som världsmästare. 1999 var senaste gången som Sverige vann ett guld i Handbolls-VM och sedan dess har de största framgångarna varit ett silver från 2001 samt en fjärdeplats vid hemma-VM 2011.

När det kommer till damlandslaget så har Sverige aldrig lyckats vinna ett världsmästerskap. Inte heller har det blivit några medaljer i de andra valörerna. VM 2017 slutade Sveriges damer på en fjärdeplats i turneringen, vilket hittills är lagets bästa placering i världsmästerskapet.

Stornationerna under 2000-talets världsmästerskap

De har gått allt tyngre för svensk handboll under 2000-talet och istället har andra nationer klivit fram och klivit upp som stornationer inom handbollen. Under 2000-talet är det framförallt ett land som sticker ut extra på herrsidan och det är Frankrike. Ett annat lag som sett mycket vassa ut är Danmark, som nu tagit hem mästartiteln två gånger på raken. Sverige brukar dessutom rent historiskt ha svårt för laget när de möts i VM-sammanhang. Här listar vi vinnarna i de senaste upplagorna av handbolls VM på herrsidan.

VM 2001 – Frankrike
VM 2003 – Kroatien
VM 2005 – Spanien
VM 2007 – Tyskland
VM 2009 – Frankrike
VM 2011 – Frankrike
VM 2013 – Spanien
VM 2015 – Frankrike
VM 2017 – Frankrike
VM 2019 – Danmark
VM 2021 – Danmark

Om Frankrike är laget som klivit fram på herrsidan, så är det istället Ryssland som tagit den positionen hos damerna. Framförallt under det tidiga 2000-talet så var Ryssland väldigt dominerande på damsidan och även om laget tappat något under de senaste världsmästerskapen, så är man fortfarande den nation som vunnit överläget mest under 2000-talet. På senare år har det varit en väldig rullans på vinnare på damsidan där flera olika nationer klivit fram när det väl behövs och levererat resultat. Bland annat har norska damerna gjort stora framsteg och tagit hem flera medaljer. Här listar vi vinnarna i de senaste upplagorna av handbolls VM på damsidan.

VM 2001 – Ryssland
VM 2003 – Frankrike
VM 2005 – Ryssland
VM 2007 – Ryssland
VM 2009 – Ryssland
VM 2011 – Norge
VM 2013 – Brasilien
VM 2015 – Norge
VM 2017 – Frankrike
VM 2019 – Nederländerna

Till toppen