Här hittar du spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under damernas världsmästerskapet i handboll 2019. Turneringen inleds med att lagen har lottats in i fyra olika grupper med sex lag i varje grupp. Där möter alla varandra. När dessa möten är över går de tre bästa lagen ur vardera lag vidare till den andra gruppspelsomgången.
Lagen som går vidare till andra gruppspelsrundan tar med sig poängen de har samlat ihop mot andra lagen som också vidare, poängen som man har tagit mot lag som inte tar sig vidare till andra rundan följer inte med. Så det gäller att plocka så mycket poäng som möjligt och helst mot lag som också går vidare, för att ha ett så bra utgångs läge som möjligt i andra gruppspelsrundan.

I andra gruppspelsomgången är det 12 länderna som spelar. Dessa delas in i två olika grupper med sex lag i varje och där spelar nationerna ytterligare tre matcher var. De två lag som hamnar högst upp i respektive grupp går sedan till semifinal och gör upp om medaljerna.

Laddar...

Världsmästerskapet i Handboll för Damer 2019 kommer att hållas i Japan, matcherna kommer att spelas i Kumamoto distriktet som ligger på den sydligaste av Japans fyra stora öar. Matcherna kommer att spelas på fem olika arenor. Det är andra gången som Japan och distriktet Kumamoto står som värd för ett mästerskap i Handboll. 1997 anordnades VM för herrar, Sverige förlorade i finalen med 23-21 mot Ryssland.

Lag och grupper i Handbolls-VM 2019

Det är totalt 24 nationer som deltar i mästerskapet. Lagen har lottats in i fyra olika grupper med sex lag i vardera grupp.
De tre bästa lagen från varje grupp går sedan vidare till andra gruppspelet. Där slår man ihop de olika lagen från de fyra grupperna och bildar två grupper med sex lag i varje. Ettan och tvåan i båda grupperna går sedan vidare till semifinal.

Handbolls-VM på TV

Det är Nent Group med kanalerna TV3, TV6, TV10, Viasat och Viaplay som har rättigheterna i Sverige för Handbolls VM. Alla matcher kommer att kunna följas via Viaplay. Det är fortfarande oklart i vilken av dessa kanaler som Sveriges matcher kommer att visas på.

Då det är åtta timmars tidsskillnad mellan Japan och Sverige så kommer alla matcher att spelas under morgonen och förmiddagen svensk tid.