Här hittar du spelschemat för samtliga matcher som kommer att spelas under herrarnas världsmästerskap i handboll 2021. Turneringen inleds med att lagen har lottats in i fyra olika grupper med sex lag i varje grupp. Där möter alla varandra. När dessa möten är över går de tre bästa lagen ur vardera lag vidare till den andra gruppspelsomgången, dvs totalt 12 st.

Spelschema för Handbolls-VM

Laddar...

Andra gruppspelsrundan

Lagen som går vidare till andra gruppspelsrundan tar med sig poängen de har samlat ihop mot andra lagen som också vidare, poängen som man har tagit mot lag som inte tar sig vidare till andra rundan följer inte med. Så det gäller att plocka så mycket poäng som möjligt och helst mot lag som också går vidare, för att ha ett så bra utgångs läge som möjligt i andra gruppspelsrundan.

I andra gruppspelsomgången är det 12 länderna som spelar. Dessa delas in i två olika grupper med sex lag i varje och där spelar nationerna ytterligare tre matcher var. De två lag som hamnar högst upp i respektive grupp går sedan till semifinal och gör upp om medaljerna.

Världsmästerskapet i Handboll för herrarna 2021 kommer att hållas i Egypten.

Lag och grupper i Handbolls-VM 2021

Det är totalt 24 nationer som deltar i mästerskapet. Lagen har lottats in i fyra olika grupper med sex lag i vardera grupp.
De tre bästa lagen från varje grupp går sedan vidare till andra gruppspelet. Där slår man ihop de olika lagen från de fyra grupperna och bildar två grupper med sex lag i varje. Ettan och tvåan i båda grupperna går sedan vidare till semifinal.

Handbolls-VM på TV

Det är Nent Group med kanalerna TV3, TV6, TV10, Viasat och Viaplay som har rättigheterna i Sverige för Handbolls VM. Alla matcher kommer att kunna följas via Viaplay. Sveriges matcher kommer att sändas i TV6.

Det kommer även att sändas andra matcher som har kopplingar till Sveriges grupp och andra utvalda matcher i TV10.

Då det är åtta timmars tidsskillnad mellan Japan och Sverige så kommer alla matcher att spelas under morgonen och förmiddagen svensk tid.

De tre bästa nationerna från varje grupp kommer gå vidare till slutspelet. Här kommer lagen sedan delas in i två olika grupper. Från gruppspelet är det grupp A och B som spelar tillsammans och grupp C och D spelar tillsammans.

I slutspelsrundan möter sedan nationerna lagen från den andra gruppen de hamnat i. Så till exempel så kommer ett lag från grupp A till slutspelsrundan kommer de här möta nationerna som kom dit via grupp B och så vidare.

Lagen tar med sig poäng från första gruppspelet in i slutspelsrundan. Beroende på placering i första gruppspelet tar lagen med sig olika poäng in i andra gruppspelet som kan vara otroligt värdefulla för finalplatserna.