Odds på Handbolls VM2023-09-21T10:26:39+02:00

Det drar ihop sig till världsmästerskap i handboll och Sverige är ett av de 32 deltagande lagen. Mellan 29 november och 17 december 2023 är det dags för världens bästa handbollslag att göra upp om den åtråvärda världsmästartiteln på damsidan – detta delvis på svensk mark.

För den som vill satsa på oddsen för handbolls-VM 2023 är det hög tid att skaffa sig en inblick i tidigare världsmästerskap samt ta del av statistik, experttips och annat som kan vara av intresse inför turneringen i Sverige, Norge och Danmark. Det gör att du får en stabilare grund att stå på och därmed även större vinstchanser. På den här sidan presenterar vi aktuella odds för olika VM-relaterade spel. Vi listar såväl långtidsspel, som vilket lag som kommer att vinna hela mästerskapet, till spel på kommande matcher.

Odds: Vinnare av damernas Handbolls-VM 2023

   
🇳🇴 Norge TBA
🇫🇷 Frankrike TBA
🇩🇰 Danmark TBA
🇸🇪 Sverige TBA
🇳🇱 Nederländerna TBA
🇭🇺 Ungern TBA
🇪🇸 Spanien TBA
🇩🇪 Tyskland TBA
🇧🇷 Brasilien TBA
🇷🇴 Rumänien TBA
🇷🇸 Serbien TBA
🇸🇮 Slovenien TBA
🇲🇪 Montenegro TBA
🇭🇷 Kroatien TBA
🇰🇷 Sydkorea TBA
ComeOn
 • Bonus: 100% upp till 500 kr

 • Om. krav: x6, min odds: 1.8

 • Läs mer om regler & villkor

Till ComeOn

18+. Endast nya spelare. 100% Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på Comeon.com. Spela ansvarsfullt. Spelpaus.se I www.stodlinjen.se

 • Upp till 1500 kronor i matchat spel

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

Till Expekt

Välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr, maxbonus 1500 kr. Erbjudandet gäller på spel med min. odds 1.80, både för singelspel och kombinationsspel. I ett kombinationsspel måste oddsen sammanlagt vara minst 1.80. Giltig i 60 dagar. 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

 • Sätt in 100 kr – Få 100 kr extra

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

Till Unibet

18+, välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr. Bonusen är giltigt i 60 dagar. Du kommer inte att kunna få bonuserbjudandet om du gör en insättning med någon av följande insättningsmetoder: Entercash, Hipaymistercash, Paysafecard, Neteller eller Skrill. Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt.

Matchodds under damernas Handbolls-VM 2023

Tjeckien - Congo W
Frankrike - Angola
Tyskland - Japan
Ungern - Paraguay
Montenegro - Kamerun
Nederländerna - Argentina
Polen - Iran
Slovenien - Island
Österrike - Norge
Kroatien - Senegal
Danmark - Serbien
Kazakhstan - Brasilien
Rumänien - Chile
Sydkorea - Greenland W
Spanien - Ukraina
Sverige - Kina
Congo W - Nederländerna
Tjeckien - Argentina
Ungern - Kamerun
Island - Frankrike
Iran - Tyskland
Paraguay - Montenegro
Polen - Japan
Slovenien - Angola
Brasilien - Spanien
Chile - Danmark
Kroatien - Kina
Greenland W - Österrike
Norge - Sydkorea
Rumänien - Serbien
Senegal - Sverige
Ukraina - Kazakhstan
Angola - Island
Argentina - Congo W
Kamerun - Paraguay
Frankrike - Slovenien
Tyskland - Polen
Japan - Iran
Montenegro - Ungern
Nederländerna - Tjeckien
Kina - Senegal
Danmark - Rumänien
Serbien - Chile
Sverige - Kroatien

Spelbolag med odds på Handbolls VM 2023

 • Sätt in 100 kr – Få 100 kr extra

 • Om. krav: Utan omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

Till Unibet

18+, välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr. Bonusen är giltigt i 60 dagar. Du kommer inte att kunna få bonuserbjudandet om du gör en insättning med någon av följande insättningsmetoder: Entercash, Hipaymistercash, Paysafecard, Neteller eller Skrill. Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt.

LeoVegas logo
 • Gratisspel värde 100 kronor
 • Om. krav: Inget omsättningskrav

 • Läs mer om regler & villkor

Till LeoVegas

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

Kampanjer & Erbjudanden

Odds på Handbolls-VM 2023

Sveriges chanser i VM

De regerande mästarna i herrarnas handbolls-VM är Danmark. Ett land som Sverige kan stöta på först i kvartsfinal. I sin grupp får vårat egna landslag stöta på Brasilien, Kap Verde och Uruguay – alla lag som har betydligt mindre erfarenhet av turneringen. Såväl Uruguay som Kap Verde gjorde VM-debut 2021 och intog då jumboplaceringar i sina grupper.

Brasilien i sin tur har gjort 15 tidigare turneringar (vilket går att jämföra med Sveriges 25) och har här som bäst tagit sig till åttondelsfinal, motsvarande huvudrundan med dagens turneringsupplägg. Detta gör att Sverige är starka favoriter att gå vinnande ur sin grupp.

I huvudrundan kommer Sveriges grupp, grupp C, att slås samman med grupp D där Island, Portugal, Ungern och Sydkorea huserar. Endast tre av dessa avancerar till huvudrundan och tar då med sig de poäng som de fått mot övriga lag som går vidare. För Sverige väntar då tre matcher mot dessa lag där det gäller att inta topp-två i den nya gruppen för att kunna gå till VM-slutspel. Med premissen att laget får med sig fyra poäng från det inledande gruppspelet ser utsikterna för detta relativt goda ut.

Prognoser, statistik och odds

Det regerande mästarna Danmark får nog stå som stora favoriter till att vinna VM, tillsammans med Frankrike som tagit sig till medaljstriderna i såväl senaste upplagan av EM, VM och OS. Men Sverige ska inte glömmas bort. Laget går in i turneringen som värdnation och regerande Europamästare, vilket bör ge laget goda chanser till att ta hem titeln. Även Spanien ser ut att ha oddsen på sin sida.

Exempel på oddsspel

För dig som är intresserad av att betta rekommenderas att ta del av olika experttips som presenteras på olika spelsajter. Dessa hittar du främst på på nätet, men de finns naturligtvis även hos flertalet spelombud som brukar erbjuda såväl live odds som boostade odds.

Att kombinera sitt sportintresse med spel på oddset är ett roligt sätt att sätta lite extra krydda på turneringen. Förutom att spela på matchvinnare går det att spela på exempelvis matchens lirare, bästa målgörare, halvtidsresultat, antal straffar och så vidare. Det är också vanligt att spela på gruppvinnare och på vilken målvakt som gör flest räddningar genom hela turneringen.

För den som önskar satsa på lågoddsarna, och därmed få chansen på riktigt stora vinstpotter är det en god idé att kika lite extra på länder som inför turneringen har höga odds. Tänk bara på att odds ofta ändrar sig snabbt och att det som gäller idag kanske ser annorlunda ut i morgon. Därför är det bra att hänga med i gruppspelet och att hålla koll på lagform, målskillnad, eventuella skador, utvisningar, varningar och så vidare.

Hur beräknas odds?

När man beräknar odds, räknar man sannolikheten för olika utfall. Oddsen grundar sig i att man samlar ihop all tillgänglig information om lag och individuella spelare, och sedan beräknas oddsen utifrån vilka händelser som är mest troliga att inträffa. Oddsen kan ändras under tidens gång också, ifall vissa förändringar sker i spelartrupper eller andra förutsättningar.

Just spelartruppen eller uppställningen om man så vill, är viktig att ha koll på innan man placerar ett bet under handbolls-VM. Kanske främst när det gäller huvudrundan. Under flera års tid har vi sett stora lag redan bli klara för slutspel efter två matcher i huvudrundan, för att sedan vila sina stjärnor till slutspelet. Det brukar kunna generera i att det redan klara laget är betydligt svagare på pappret, men kanske inte i oddsväg. Sådana faktorer spelar helt klart in.

Livebetting

Måste man spela på en match innan avkast? Självklart inte. Spelbolagen erbjuder också livebetting. Alltså att du kan lägga ett spel under matchens gång. Detta kan rekommenderas om du får en god känsla under matchens gång. Sverige kan ligga under i den första halvleken med 2-3 bollar och då ökar oddsen för en svensk vinst. Om magkänslan säger att Sverige vänder, så går det att spela på.

Till toppen