Betsson

Här finner ni landslagstrupperna för samtliga nationer som deltar i herrarnas Handbolls VM som går av stapeln i januari 2021. För första gången kommer hela 32 länder att skicka ett lag med representerande spelare till mästerskapet som spelas i Egypten. Respektive lagsida kommer att uppdateras i samband med att lagens VM-trupper plockas ut, vilket brukar ske ett par veckor innan turneringens start.

GRUPP A

URUGUAY

Se trupp

TYSKLAND

Se trupp

KAP VERDE

Se trupp

UNGERN

Se trupp

GRUPP B

POLEN

Se trupp

SPANIEN

Se trupp

BRASILIEN

Se trupp

TUNISIEN

Se trupp

GRUPP C

ANGOLA

Se trupp

KROATIEN

Se trupp

JAPAN

Se trupp

QATAR

Se trupp

GRUPP D

KONGO

Se trupp

DANMARK

Se trupp

BAHRAIN

Se trupp

ARGENTINA

Se trupp

GRUPP E

ÖSTERRIKE

Se trupp

NORGE

Se trupp

FRANKRIKE

Se trupp

SCHWEIZ

Se trupp

GRUPP F

ALGERIET

Se trupp

PORTUGAL

Se trupp

ISLAND

Se trupp

MAROCKO

Se trupp

GRUPP G

NORDMAKEDONIEN

Se trupp

SVERIGE

Se trupp

EGYPTEN

Se trupp

CHILE

Se trupp

GRUPP H

SLOVENIEN

Se trupp

VITRYSSLAND

Se trupp

SYDKOREA

Se trupp

RYSSLAND

Se trupp

Landslagstrupper Handbolls VM 2021

En stor milstolpe i lagens förberedelser inför världsmästerskapet är att den slutliga truppen presenteras. Sammanlagt består en VM-trupp av 16 spelare, men i och med den pågående Coronapandemin kommer trupperna för VM 2021 med stor sannolik få innehålla fler namn. Detta för att man ska ha spelare på plats som kan fylla platser vid eventuella sjukdomar i laget.

Att välja ut vilka spelare som får äran att resa till världsmästerskapet brukar inte vara så enkelt. Landslagsledningen tittar här på hur varje spelare har presterat under den gångna säsongen i sin klubb, men även under sin tid i landslaget. Ofta brukar trupper ifrån tidigare landslagssamlingar under säsongen indikera på vilka spelare som kan komma att finnas med i den slutliga VM-truppen. Dock händer det att en del skrällar kan förekomma.

Truppernas lagdelar

En trupp i handboll brukar bestå av spelare med sju olika positioner på planen. 

Målvakter
Mittnia
Vänsternia
Högernia
Mittsexa
Högersexa
Vänstersexa

Ett annat tillägg, som Sverige bland annat gjort historiskt är “försvarsspelare”. Alltså en spelare som är uttagen till truppen endast för att spela försvarsspel i stort sett. En typisk försvarsspelare i landslagssammanhang var Magnus Jernemyr. Bjässen var inte direkt känd för sitt målskytte för Sverige, förutom något kontringsmål per mästerskap, men han var en uppskattad spelare i försvarsspelet. Ofta tillsammans med den dåvarande lagkaptenen för Sverige, Tobias Karlsson, bildade Jernemyr ett ramstarkt försvar för svensk del. 

Till VM tas 16 spelare ut från den 35-manna bruttotrupp som ska ha varit anmäld sen tidigare. När förbundskaptenerna tar ut sin spelartrupp till VM brukar de utgå från att ha minst två spelare på varje position plus ett par extra spelare på två positioner. Det vanligaste är att en trupp består av två målvakter, med åtminstone en reserv på hemmaplan eller på plats. 

Tidigare VM-trupper

Här hittar du truppsidorna för de nationer som vi tidigare presenterat trupper för, men som ej deltar i årets världsmästerskap:

Australien
Kazakstan
Kina
Kuba
Montenegro
Nederländerna
Rumänien
Senegal
Serbien
Tjeckien
USA