Handboll på TV idag – Handbollsligan

Onnereds - Kristianstad
Alingsas - Skovde
Aranas - Redbergslids
Guif - IFK Ystads
Kristianstad - Malmo
Lugi - Onnereds
Savehof - Hallby
Varberg - Ystads IF

Då det inte pågår något världsmästerskap just nu så visar vi tv-tider för Handbollsligan som sänds på Cmore. Här hittar du tv-tiderna för alla matcher som spelas i Handbollsligan idag (och sport på TV imorgon osv). Rättigheterna till att sända Handbollsligan i Sverige ägs av Cmore.

KOMPLETT TABLÅ FÖR HANDBOLLS VM 2021 – SÄNDS PÅ VIAPLAY

Här hittar du tv-tiderna för alla matcher som spelas under handbolls VM 2021 i Egypten. Rättigheterna till att sända mästerskapet i Sverige ägs av Nent Group. Detta innebär att det är i kanalerna TV3, TV6 och TV10 som matcherna kommer att visas. Dessutom finns det möjlighet att streama samtliga möten ifrån turneringen hos Viaplay. Notera att tiderna i tablån är för matchernas start och att sändningarna kan komma att börja något innan det.

Observera att TV-tablån för mellanrundan är preliminär och kan komma att ändras efter att samtliga lag spelat klar preliminära rundan.

Spanien - Frankrike
TV6      
Danmark - Sverige
TV6      

Var sänds Sveriges matcher?

Rättigheterna till att sända VM i Egypten i svensk TV ägs av Nent Group. De erbjuder dig att se handboll genom deras streamingtjänst Viaplay eller på television. TV-kanalerna som Nent Group erbjuder och som du kan se Sveriges matcher men också andra matcher från mästerskapet är: TV3, TV6 och TV10.

Streama handbolls-VM

Viasat sänder inte bara VM-matcherna i sina kanaler, de har även streaming-rättigheter.
Om du inte har chansen att se handbolls-VM på TV, så finns möjligheten att streama VM på Viaplay. Det enklaste sättet att streama Sveriges matcher, men även resten av mästerskapsmatcherna, är via just Viaplay. Handbolls-VM kan vara med dig hela tiden i din surfplatta eller mobiltelefon, oavsett om du är på jobbet eller sitter på bussen eller något annat, om du väljer att streama hos Viaplay. 

En annan anledning till att skaffa ett konto hos Viaplay är att du kan se handboll hela dagarna under mästerskapsveckorna. Samtliga matcher under VM i Egypten kommer att sändas på Viaplay, vilket inte är fallet på Viasats TV-kanaler.
Om det finns tidsutrymme, så erbjuder tjänsten även annan sport under dessa handbollsveckor. 

Sveriges matcher:

Här ser du datumen och speltiderna för Sveriges matcher i gruppspelet, där man ställs mot Tjeckien, Chile och Egypten. Skulle Sverige bli ett av de tre lagen som tar sig vidare från gruppspel, väntar spel i Mellanrundan, där ytterligare matcher i sådana fall kommer läggas till i Sveriges spelschema. Skulle man sedan ta sig mot slutspel, så väntar minst en ytterligare match för svensk del.

14 januari: Sverige – Tjeckien, 20:30

16 januari: Chile – Sverige, 20:30

18 januari: Sverige – Egypten 18:00

Streama handboll hos spelbolag

Det blir allt vanligare att streama sport online, direkt via spelbolag. Där kan man följa sitt favoritlag eller favoritidrott. De allra största spelbolagen har under de senaste åren haft för vana att köpa upp rättigheter där de kan streama livesport på sina plattformar.
Detta gäller såklart även handboll. Om du har ett intresse för att streama livesport hos spelbolag, så har vi listat vad som krävs för att kunna se matcher via spelbolagen online.

  1. Du behöver ett spelkonto på den aktuella spelsidan.
  2. Du har ett pågående spel eller pengar på ditt spelkonto (ibland behövs en viss summa pengar för att kunna streama matcher).

Vissa matcher som stremas online hos spelbolag, kräver endast en registrering och inloggning.
Om du tycker om att spela på livesport, så kan det vara en extra tillgång att se matcher live hos ditt spelbolag. Då man kan erbjudas möjligheten att spela live på den aktuella matchen utan att riskera att missa någon viktig händelse, i och med att bolagen ofta erbjuder att detta kan göras på samma aktuella skärm. Så det kanske är något för handbolls-VM tillsammans med kompisarna?

Vi rekommenderar Betsson när det gäller att livestreama sport, då de har det absolut största utbudet plus att Betsson är ett spelbolag som har svensk licens.

Robert Perlskog och Claes Hellgren

En av de mest ikoniska kommentator-duos som finns i svensk idrott är Robert Perlskog och Claes Hellgren. Första gången som kommentatorerna kommenterade ett mästerskap ihop var 1995. Då spelades VM på Island för herrar, där Frankrike vann guldmedaljen, Kroatien fick det åtråvärda silvret och Sverige tog hem bronset.
1995 var ett år där handbollsvärlden i allmänhet och handbollssverige i synnerhet var mitt inne i “Bengan Boys”-eran. Men också ett år där det startade en ny era alltså. En era av klassiska handbollsreferat och mästerskapskvällar från firma Perlskog/Hellgren. 

En era som fortfarande är i full gång. När VM i Egypten spelas 2021, kommer Robert Perlskog och Claes Hellgren kunna göra sitt 38:e mästerskap tillsammans med hörlurarna på. 

Denna gång kommer vara lite annorlunda dock. Om man har för vana att se Perlskog och Hellgren på plats, så kommer de att befinna sig hemma i Sverige tillsammans med hela Viasat-studion, med anledning av Coronapandemin. 

Efter VM i Egypten finns ingen anledning att tro att de folkkära kommentatorerna har gjort sitt sista mästerskap. I och med att Nent Group har avtal för samtliga EM och VM fram till 2026, på både dam- och herrsidan, så kan vi ana att vi får höra Hellgren och Perlskog genom TV-rutan ett tag framöver.

Robert Perlskog ser ut att missa EM i Danmark för damerna. Om han skulle kunna få kommentera med Claes Hellgren i det mästerskapet, så blir VM i Egypten radarparets 39:e mästerskap ihop.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder