Unibet

Här hittar du den aktuella tv-tablån för handbollen under Olympiska Spelen 2021, som direktsänds i Discoverys kanaler. Dessutom går alla matcher att streama hos Discovery+. Tablån är ännu inte presenterad, utan lär bli det under våren 2021 som tidigast. Dock kan man redan nu se hur spelschemat ser ut och vilka matcher som äger rum när. Notera att det är starttid för matcherna som är upplagda och att sändningen inför en match kan börja lite tidigare.

HANDBOLLS OS 2021 TV TIDER – HERRAR

Egypten - Spanien
Frankrike - Danmark

HANDBOLLS OS 2021 TV TIDER – DAMER

Norge - Sverige
ROC - Frankrike

TV TIDER OS SLUTSPELET

Datum Tid Match Kanal
Tisdag 3 augusti 2021 02:30 Kvartsfinal 1 Herrar
Tisdag 3 augusti 2021 06:15 Kvartsfinal 2 Herrar Kanal 9
Tisdag 3 augusti 2021 10:00 Kvartsfinal 3 Herrar Kanal 5
Tisdag 3 augusti 2021 13:45 Kvartsfinal 4 Herrar
Onsdag 4 augusti 2021 02:30 Kvartsfinal 1 Damer
Onsdag 4 augusti 2021 06:15 Kvartsfinal 2 Damer Kanal 9
Onsdag 4 augusti 2021 10:00 Kvartsfinal 3 Damer Kanal 5
Onsdag 4 augusti 2021 13:45 Kvartsfinal 4 Damer
Torsdag 5 augusti 2021 10:00 Semifinal 1 Herrar
Torsdag 5 augusti 2021 14:00 Semifinal 2 Herrar Kanal 9
Fredag 6 augusti 2021 10:00 Semifinal 1 Damer Kanal 5
Fredag 6 augusti 2021 14:00 Semifinal 2 Damer
Lördag 7 augusti 2021 10:00 Bronsmatch Herrar Kanal 9
Lördag 7 augusti 2021 14:00 Final Herrar Kanal 9
Söndag 8 augusti 2021 04:00 Bronsmatch Damer
Söndag 8 augusti 2021 08:00 Final Damer Kanal 5

Alla tv tider i vår OS tablå är angivna i svensk tid. Observera att våra handbolls OS 2021 tv tider och kanaler kan komma att ändras med kort varsel samt att Handbolls-vm.nu ej ansvarar för detta.

📺 Fullständig tablå med tv tider handbolls OS 2021

Det är Discovery Networks som äger de svenska rättigheterna till OS i Tokyo och därmed kommer all sport under Olympiska Spelen att visas i deras kanaler. Utöver Discovery Channel ligger även Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport i deras portfölj av kanaler och det är här som du kommer kunna följa de svenska landslagens resa mot OS-guld. I vår tv tablå för handbolls OS 2021 här ovan kan du se vilka kanaler som visar respektive match.

I sändningarna ifrån handbollen kommer vi kunna se Ramin Nouri som reporter, samtidigt som Niklas Jarelind kommenterar matcherna. Till sin hjälp har dem experterna Per Johansson, Ljubomir Vranjes och Linnea Torstenson.

TV-rättigheterna för kommande Olympiska turneringar i handboll

Tidigare har SVT varit den ständigt återkommande kanalen som visat matcherna ifrån OS. Men sedan 2014 har de Olympiska Spelen istället visats på andra ställen. Det hela började med att Viasat tog över rättigheterna för vinter-OS 2014 och sommar-OS 2016. Därefter har nu Discovery Network gått in och säkrat upp sändningarna för den nordiska marknaden för ett flertal år framöver.

Utöver sommarens Olympiska spel kommer även vinter-OS i februari 2022 samt sommar-OS 2024 att visas i deras kanaler. Hur det blir efter detta återstår att se.

🇸🇪 Sändningar av Sveriges OS-matcher

Här listar vi de svenska herrarna och damernas matcher under Olympiska Spelen. Samtliga matcher kommer visas i Discoverys vanliga tv-kanaler, samt finnas tillgängliga att streama hos Discovery+.

Svenska herrlandslagets OS-matcher

  • Lördag 24 juni Sverige-Bahrain (visas i Kanal 5)
  • Måndag 26 juli Japan-Sverige (visas i Kanal 5)
  • Onsdag 28 juli Sverige-Portugal (visas i Kanal 5)
  • Fredag 30 juli Sverige-Egypten (visas i Kanal 5)
  • Söndag 1 augusti Danmark-Sverige (visas i Kanal 5)

Skulle de svenska herrarna gå till slutspel visas deras kvartsfinal och semifinal i Kanal 9.

Svenska damlandslagets OS-matcher

  • Söndag 25 juli Spanien-Sverige (visas i Kanal 5)
  • Tisdag 27 juli Sverige-Ryssland (visas i Kanal 5)
  • Torsdag 29 juli Sverige-Frankrike (visas i Kanal 5)
  • Lördag 31 juli Brasilien-Sverige (visas i Kanal 5)
  • Måndag 2 augusti Ungern-Sverige (visas i Kanal 5)

Skulle de svenska damerna gå till slutspel visas deras kvartsfinal och semifinal i Kanal 5.

Samtliga tider är angivna i svensk tid

🖥️ Följ OS 2021 Online – Streama handbolls OS

Ett allt vanligare sätt att titta på sport är att streama den genom olika streamingtjänster som finns på marknaden. Till OS så är det Discovery+ som kommer att sända allt från de olympiska spelen. Så vill du inte missa något från Handbolls-OS så är det till Discovery+ du ska vända dig.

Att streama handbollsmatcherna istället för att se dem på vanlig tv för med sig en mängd fördelar. Till exempel kan du pausa sändningen när du vill, samt att du i många fall kan se på matchen i efterhand om den ordinarie sändningstiden inte passar dig. I många fall brukar även antalet reklamavbrott vara färre i de digitala sändningarna.

För att du ska kunna ta del av Discovery+ OS-utbud gäller det att du har något av paketen Discovery Plus Live eller Discovery Plus Total. Utöver de olympiska spelen ger även paketen dig tillgång till en mängd olika serier och andra idrottssändningar. Det som skiljer de två paketen åt är möjligheten att se matcher ifrån Fotbollsallsvenskan och Superettan.

Streama handbolls OS 2021 via mobil och surfplatta

Om du är på språng och inte vill missa en sekund av OS-turneringen så kan du alltid streama matcherna i din telefon eller surfplatta. Detta gör du enklast genom att ladda ned Discovery + app som finns tillgänglig i App Store för dig som har Iphone, samt Google Play för sig som använder Android. Här loggar du sedan in med dina uppgifter och kan enkelt navigera dig mellan de olika matcherna, samt det övriga utbudet som erbjuds.

Streama handbolls OS via spelbolagen

Spelbolagen har allt mer även hittat till den här marknaden när det kommer till live streaming. Och under de senaste handbollsmästerskapen så har en handfull olika spelbolag även live streamat mästerskapet. Det är ännu inte klart om något spelbolag kommer att sända matcher från OS på sina respektive sidor. Men om detta kommer så kommer vi att uppdatera med den informationen här!

⏰ När börjar Handbolls OS 2021?

Lördagen den 24 juli spelas de första matcherna under årets Olympiska turneringar i handboll, som den här gången spelas i Japans huvudstad Tokyo.

📺 Vem sänder OS-matcherna i år?

Det är Discovery Network som innehar rättigheterna till mästerskapet. Handbollsmatcherna kommer då gå att följa i bland annat Kanal 5 och Kanal 9.

📱 Kan jag streama matcherna ifrån Handbolls OS?

Samtliga matcher kommer finnas tillgängliga hos streamingtjänsten Discovery+. Här hos oss kan du läsa mer om att streama fotbolls OS.

🥇 Vilka har presterat bäst i handbolls-OS?

Handboll blev en OS-gren till OS i Berlin 1936. Då var det dock enbart herrarna som fick delta vid det olympiska spelen i handboll. Sedan togs handboll återigen bort från OS-programmet. Till OS 1972 i München så lades handboll till igen på OS-programmet men då var det återigen bara herrarna som tävlade. Damernas turnering lades till på OS-programmet till OS i Montreal 1976.

På herrsidan så har totalt 18 nationer tagit en OS-medalj vid något av de tretton OS som avgjort sedan sedan 1936. Nio av nationerna har även fått stå högst på prispallen och fira ett OS-guld. Bäst på herrsidan har Frankrike varit som har tagit totalt fyra medaljer. Två guld, ett silver och ett brons. Sverige har vid fyra tillfällen slutat på en andra plats i OS för herrar. Flera nationer som idag inte längre finns har under årens gång vunnit guld i OS. Sovjetunionen vann två guld, Jugoslavien och Västtyskland är också nationer som inte längre finns som har vunnit guld i OS. Oberoende staters samvälde har även ett guld från OS 1992 i Barcelona. Detta var en en sammanslutning av tolv olika länder som tidigare tävlade under Sovjetisk flagg. Men efter upplösningen av Sovjet 1991 så hade inte dessa tolv nationer hunnit bilda egna nationella förbund och fick därmed under OS 1992 tävla under OS-flaggan. Länderna som Oberoende staters samvälde bestod av var; Ryssland, Belarus, Ukraina, Moldavien, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Kirgizistan, Georgien, Azerbajdzjan och Armenien.

Herrar guldmedaljer i handbolls-OS

Frankrike, 2 guld
Sovjetunionen, 2 guld
Kroatien, 2 guld
Jugoslavien, 2 guld
Tyskland, 1 guld
Ryssland, 1 guld
Danmark, 1 guld
Västtyskland, 1 guld
Oberoende staters samvälde, 1 guld

På damsidan så har totalt 14 nationer vid något tillfälle tagit en medalj, varav sex av dem har någon gång vunnit ett guld under de 11 olympiska spelen som damhandboll funnits med. Danmark är den nation som har haft stört framgångar på damsidan under de olympiska spelen. Danmark har vunnit tävlingen tre gånger. Sveriges damer har aldrig vunnit någon OS-medalj. Sovjetunionen och Jugoslavien som idag är nationer som inte längre finns har även på damsidan haft framgångar där Sovjetunionen vunnit två guld och ett brons. Jugoslavien å andra sidan vann ett guld och ett silver innan dessa nationer upplöstes.

Damer guldmedaljer i handbolls-OS

Danmark, 3 guld
Sydkorea, 2 guld
Norge, 2 guld
Sovjetunionen, 2 guld
Ryssland, 1 guld
Jugoslavien, 1 guld