För en liten stund sedan skedde lottningen inför playoffet till VM i handboll för damer som kommer pågå mellan den 1 till 19 december i Spanien. Sex europeiska nationer som redan är klara för VM är Norge, Frankrike, Kroatien, Danmark, Spanien och Nederländerna.

Sex lag är redan klara men till turneringen kommer 16 europeiska lag ha kvalat in och för att utse de tio sista lagen ska 20 lag spela playoff. Lagen är indelade i olika potter beroende på bland annat deras resultat i EM 2020. Matcherna nedan är så lottningen blev. De lagen som står först börjar på hemmaplan och avslutar borta. Första mötet lagen emellan är planerade till i mitten av april och den andra matchen några dagar senare. Sverige möter Ukraina och börjar borta. Nedan berättar Sveriges förbundskapten om sina tankar inför mötet med Ukraina.

– Oavsett vilket lag vi skulle fått skulle vi gått in som favoriter, men Ukraina var ett av de tuffaste lagen vi kunde få. Å andra sidan är det bra att vi får möjlighet att spela tuffa matcher och min förhoppning är att vi ska kunna brotta ner dem över två matcher även om de pressade både Rumänien och Polen i det senaste EM-kvalet, säger den svenska förbundskaptenen Tomas Axner som återigen får leda sitt landslag i sin hemstad lund.

Turkiet – Ryssland

Tjeckien – Schweiz

Slovenien – Island

Slovakien – Serbien

Ukraina – Sverige

Österrike – Polen

Ungern – Italien

Rumänien – Nordmakedonien

Portugal – Tyskland

Montenegro – Belarus