Sex matcher spelades i Huvudrundan under söndagen. Nedan listar vi samtliga resultat från Grupp 2 och Grupp 4.

Det spelades några matcher av värde under söndagens huvudrunda men också oväsentliga matcher. I Grupp 2, där Frankrike och Norge redan var kvartsfinalklara, vann Angola mot Sydkorea för att skicka ned Henrik Signells Sydkorea till en sistaplats i tabellen. I samma grupp avslutade Slovenien på bästa sätt genom att slå Österrike för att sluta trea i gruppen. Den sena kvällen bjöd sedan på ett toppmöte mellan Norge och Frankrike där de sistnämnda drog det längsta strået och säkrade gruppsegern.

I Grupp 4 spelades en match utan värde när Argentina tog sin första tvåpoängare i Huvudrundan mot Ukraina. Sedan väntade möte mellan Brasilien och Tjeckien där Brasilien vann. Brasilianskorna behövde dock vinna med fler mål för att ha chans på kvartsfinal men lyckades inte. Trots förlusten fick Tjeckien sikta in sig på att hoppas på nederländsk seger mot Spanien för att nå kvarten. Och Per Johanssons Nederländerna visade klass mot Spanien och vann med åtta bollar, detta för att skicka sig själva till kvartsfinal som gruppsegrare och Tjeckien vidare till kvartsfinal som en av turneringens stora skrällar.

I kvartsfinal spelar nu Norge mot Nederländerna och Frankrike mot Tjeckien från Grupp 2 och Grupp 4. De andra två grupperna avslutas under måndagen.

Huvudrundan

Grupp 2

Angola – Sydkorea
33-31

Slovenien – Österrike
32-27

Frankrike – Norge
24-23

Grupp 4

Argentina – Ukraina
25-20

Brasilien – Tjeckien
30-27

Nederländerna – Spanien
29-21