Sverige besegrade Brasilien med 33-30 i Eskilstuna, efter en målrik tillställning. En bra andra halvlek blev än en gång avgörande för damlandslaget.

I helgen spelade Sveriges damlandslag ännu en landskamp mot Brasilien på svensk mark. Efter seger med sex bollar i Uppsala i torsdags blev det ny seger i Stiga Sports Arena i Eskilstuna. En ganska dålig första halvlek från Sverige resulterade dock i en ledning med 15-14 i halvtidspaus.

I den andra halvleken vände Brasilien på steken tidigt och ledde under en period med tre mål, men sedan var det Sverige för hela slanten. Johanna Bundsen spelade upp sig i målet och kunde skicka iväg några fina målgivande passningar till Elin Hansson och Nathalie Hagman, och Sverige fick dit några kontringsbollar.

Tomas Axnér valde att rotera mycket i andra halvlek för att ge spelare som Clara Monti Danielsson, Daniela de Jong och Tyra Axnér chansen att visa upp sig, vilket de gjorde. Sverige ägde den andra halvleken och vann till slut med komfortabla 33-30, efter att man släppte in några lätta mål i slutet.

Bäst i Sverige var vänstersexan Elin Hansson, som blev matchens lirare efter sina fem gjorda mål. Nathalie Hagman blev fansens favorit. En annan spelare som utmärkte sig var Kristin Thorleifsdottir som tackade för förtroendet genom att spela bra försvarsspel samt genom att vara effektiv framåt.

Blågult valde att vila Jamina Roberts, Anna Lagerquist och Sara Johansson, de två sistnämnda med mindre skadekänningar. På torsdag (6 oktober) ska Tomas Axnér presentera truppen till EM-slutspelet i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro 4-20 november.

Sverige – Brasilien, 33-30 (15-14)

Sverige: Nathalie Hagman 7, Elin Hansson 5, Kristin Thorleifsdóttir 4, Nina Dano 4, Linn Blohm 3, Tyra Axnér 2, Clara Monti Danielsson 2, Melissa Petrén 2, Emma Lindqvist 2, Jenny Carlson, Daniela de Jong.

Brasilien: Adriana de Castro 8, Mariane Fernandes 7, Bruna de Paula 4, Tamires Frossard 4, Patricia Matieli 2, Larissa Araujo 2, Thais Fermo 2, Mariana Costa.