Andreas ”Stycket” Nilsson följer inte med herrlandslaget till OS i Paris. Mittsexan lämnar återbud och ersätts av den unga mittsexan Felix Möller.

När Glenn Solberg presenterade OS-truppen 2024 så fanns Andreas Nilsson med i truppen bland tre mittsexor. ”Stycket” som han kallas skulle dock vara med som en av tre tänkta reserver på plats i Paris. Men nu väljer han att tacka nej till OS-spel, för att vara hemma med familjen.

– Jag hade verkligen sett fram emot att få uppleva mitt tredje OS och vara en del av det fantastiska lag vi har, men familjen är viktigast och jag behövs på hemmaplan just nu, säger Andreas Nilsson till Handbollslandslagets hemsida.

Nu ersätter Felix Möller. 21-åringen har burit kaptensbindeln för IK Sävehof under säsongen och får nu en ny landslagschans, där han ständigt är ett namn för landslaget.

– Det är tråkigt för laget och framför allt tråkigt för Andreas att han inte kan vara med oss under OS då han är en otroligt duktig handbollsspelare och fin lagkamrat. Jag har full respekt för hans beslut och när familjen behöver dig så behöver du vara där, det är alltid det viktigaste, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg till Handbollslandslaget och fortsätter:

– Felix har varit med i diskussionen i alla uttagningar på slutet och är den naturliga ersättaren. En ung och talangfull spelare som redan har vunnit EM-guld och varit med på många samlingar tidigare.