Sverige besegrade Egypten med 26-22 och tog sig till VM-semifinal. En av matchhjältarna var än en gång Andreas Palicka som stod för en makalös insats i det svenska målet.
– Jag är oerhört stolt över att vi står i semifinal, säger hjälten till Handbolls-VM.nu i den mixade zonen.

Kung i Scandinavium och hittills kung på Tele2 Arena. Andreas Palicka stod för ännu en fantastisk insats när han spikade igen mot Egypten. Efter svensk avancemang till semifinal mötte Palicka upp i mixade zonen. Om han nu har kallat Scandinavium sitt “vardagsrum”, vad är då Tele2 Arena?

– Det vet jag inte, det var första gången jag spelade här och det var en otrolig upplevelse att  få äran att spela inför 16 500 människor. Med vetskapen att det kan komma in 6000 så är det helt otroligt, säger Palicka till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Vad ska man säga… det är för mycket känslor för att beskriva. Allt det här vi får vara med om är helt enkelt fantastiskt.

Sverige besegrade Egypten med 26-22 och tog sig till VM-semifinal och är topp fyra i världen för andra världsmästerskapet i rad. Och lagkapten Palicka är stolt över lagets insats turneringen igenom.

– Känslan är fantastisk. Det känns som att vi har gjort ett oerhört starkt mästerskap som grupp hittills. Vi har stått emot väldigt mycket olika saker och jag är oerhört stolt över att vi står i semifinal. Jag tycker att vi har lyckats med vår process helt fläckfritt, säger han till Handbolls-VM.nu.

– Det har inte funnits någon lätt match hittills och denna var en kamp över 60 minuter. Vi står ihop som lag med diverse motgångar, det är något jag är väldigt glad och tacksam över. Vi lämnar aldrig vår grund och vår process och står därför i en semifinal.

Nu väntar Frankrike i semifinal på fredag på Tele2 Arena. Ett tufft motstånd som Sverige dock har besegrat i två mästerskapssemifinaler de senaste åren, även om fredagens drabbning blir en ny match. Andreas Palicka uppmanar till ett nytt fantastiskt stöd på fredag.

– Nu tillhör vi topp fyra i världen, nu finns det inte tuffare matcher. Nu kommer det handla om marginaler och att vi ska hitta nycklar innan och under matchens gång. Vi vet precis vad som kommer mot oss och vi kommer behöva hitta en del svar på den individuella kvaliteten som Frankrike besitter, säger målvakten och fortsätter:

– Sen tror jag och hoppas att vi kommer att lyckas fylla arenan till på fredag och att publiken här lyfter oss, att vi lyfter oss tillsammans. Jag är tacksam för varenda själ som kommer hit och tittar.

Jim Gottfridsson spelade drygt sju minuter innan hans pekfinger skadades. Mittnian lindade om och kom aldrig tillbaka till matchen igen, och lämnade arenan för sjukhuset och röntgen efteråt. Ett tapp som var tungt i matchen, men som också kan bli ännu tyngre i en semifinal, även om det ännu inte kommit något svar om skadan.

– Vad som hände vet jag inte. Man blir främst ledsen för hans skull men sen hoppas jag och ber till gudarna att för både hans- och våran skull att han är spelklar till på fredag, avslutar Palicka i den mixade zonen.