Målvakten Andreas Palicka stod än en gång i centrum efter en svensk seger. Efter segersiffrorna 37-28 mot Ungern tog Sverige ett stort steg mot kvartsfinal. Och lagkaptenen var väldigt nöjd med matchen.
– Att mala på i 60 minuter lönar sig, säger han i den mixade zonen.

Andreas Palicka inledde det första gruppspelet på ett exemplariskt sätt mot Brasilien förra veckan. När Mellanrundan inleddes i Göteborg var det lagkaptenen som än en gång var med och visade vägen för Sverige med sina 15 räddningar i segern.

– Som vanligt är det jätteroligt att spela i Scandinavium. Jag tycker inte att siffrorna skildrar kvalitetsskillnaden lagen emellan. Ungern är ett väldigt bra lag men vi visar återigen att våra grunder att mala på i 60 minuter lönar sig, säger han i den mixade zonen.

Enligt Palicka var det en helgjuten insats för svensk del. Man följde sitt koncept och var ramstarka bakåt mot ett tungt och storväxt ungerskt lag, och orkade till slut mest. Målvaktshjälten kunde även kosta på sig ett skämt när han såg tillbaka på Ungerns skyttar. 

– Vi bara maler på. Fantastisk försvarsinsats, vi får inte glömma att vi spelar mot ett väldigt väldigt bra lag. Bodo, Ancsin, Lekai, alltså de har sina kvaliteter. Jag vet inte om ni såg när (Richard) Bodo tog sats där från hela banan. Han skjuter ju i 200 kilometer i timmen, jag kände nästan bara: träffa inte mig, säger Palicka och skrattar till.

– Vi vinner på vårt signum, vårt energiska spel. Vi vinner matcherna bakåt, sen löper vi och har ett fantastiskt stabilt anfallsspel. Fantastisk insats från alla.

Nu väntar möte med Island på fredag, i en match där svensk seger kan innebära gruppseger och bokad biljett till kvartsfinal i Stockholm. Men den 36 år gamla Palicka har varit med förr, och låter inte tankarna sväva iväg.

– Vi jobbar inte riktigt så. Vi ska hem och njuta och snacka igenom detta ikväll. Sen tar vi nya tag imorgon och så är det Island i övermorgon, avslutar han.