Sverige förlorade semifinalen i VM mot Frankrike med 26-31. Efter matchen var det en besviken och nedstämd Andreas Palicka som mötte upp i den mixade zonen.

Lagkaptenen Andreas Palicka var naturligtvis besviken efter förlusten i VM-semifinalen mot Frankrike. Målvakten kände en stor besvikelse över att tappa drömmen om ett VM-guld på hemmaplan.

– Det är tomt såklart. Vi har precis förlorat en VM-semifinal och känslan är att vi inte räcker till över hela banan. Frankrike är ett världsklasslag som lyckas med sin game plan över 60 minuter och får oss nedtryckta, säger han i den mixade zonen.

Sverige såg ut att ha det tufft i anfallsspelet och fick jobba hårt för sina lägen, detta medan Frankrike fick några lite lättare mål. Och fransmännen var förtjänta av segern enligt Palicka.

– Vi kommer inte igång med kontringsspelet. Matchen blir hackig och vi får jaga hela matchen. I slutändan måste jag säga att Frankrike var bättre än oss, det måste man erkänna. För mycket hackar för oss idag, säger han.

Sverige jagade hela matchen i stort sett och var hela tiden några bollar bakom. När man väl började närma sig och uppnådde ett tvåmålsunderläge så stack Frankrike allt som oftast ifrån.

– Det är klart frustrerande. Men återigen så tycker jag att det börjar från början. Matchbilden ljuger lite. Jag har några räddningar i början men vi kommer ändå inte igång med vårt kontringsspel. De kommer lite nära och så studsar bollarna längre bort, säger Palicka till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Vi var inte alls nöjda med försvarsspelet i första och ändrade om lite i halvtid. Sen drar vi på oss två utvisningar rätt snabbt och en till rätt så snabbt och då blir det att vi hela tiden får jaga, där vi inte räcker till riktigt idag.

Nu väntar Spanien på söndag i en match om bronspengen, en medalj som Sverige kommer att vilja komma åt. Men först får man rasa ihop, för att sedan ta nya tag.

– Idag mår man dåligt och det måste man tillåta sig att göra som idrottsman. Vi har precis förlorat en VM-semifinal och man måste få bearbeta i sitt huvud och analysera vad som precis har hänt. Sen när vi vaknar imorgon så är det fullt fokus på Spanien och att ta bronsmedaljen på söndag, avslutar Palicka till Handbolls-VM.nu.