Sveriges landslagsmålvakt och lagkapten Andreas Palicka har gjort klart med ny klubb. Från och med juli 2022 så kommer veteranen att spela för den franska storklubben Paris Saint Germain.

Andreas Palicka spelade för bara ett par veckor sedan OS med Sverige i Tokyo. Förhoppningen inför turneringen var att Sverige, tillsammans med Palicka, skulle visa upp samma höga nivå som under VM i Egypten i vintras, då man tog silver.

Herrlandslaget åkte dock ut i kvartsfinalen i OS mot Spanien, och fick se andra landslag åka hem med medaljerna denna gång. Men med sikte på EM 2022 så har nu en av Sveriges stora nyckelspelare Andreas Palicka skrivit på för en ny klubb.

Under måndagen meddelar Paris Saint Germain att lundapågen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Något som huvudpersonen själv är mycket stolt över.

– Att komma till en så bra klubb som PSG är ett avgörande ögonblick i min karriär. Klubben har bevisat att de konstant har hållit sig på den allra högsta nivån under de senaste åren, med flera uppträdanden i Final Four och en mängd ligatitlar, säger Palicka till klubbens hemsida.

Paris Saint Germain har vunnit den franska ligan sju år i rad under de senaste åren och åtta gånger totalt. Andra svenskar som spelat i PSG är Kim Ekdahl du Rietz och Jesper Nielsen, som tillhört klubben under ett par år under slutet av 2010-talet.

Andreas Palicka ansluter till klubben i juli 2022. Målvaktens kontrakt med den tyska klubben Rhein-Neckar Löwen går ut nästa sommar och kommer då inte att förlängas, alltså.