Foto: Handbollslandslaget

Svenska handbollsförbundet har nu presenterat årets spelare för säsongen 2020/2021. Priset går till Anna Lagerquist på damsidan och Hampus Wanne på herrsidan. För Lagerquist är det andra gången i karriären som hon vinner utmärkelsen då hon även vann utmärkelsen säsongen 2018/2019. 

Motiveringen för Anna Lagerquist var följande; ”Anna har under det senaste året utmärkt sig som en av världens absolut bästa försvarsspelare. Hon är oumbärlig både i landslaget och i ett av Europas bästa klubblag tack vare en enastående spelförståelse och tajming i duellspelet. Anna förkroppsligar lagspelaren och är en utomordentligt bra förebild för alla barn och ungdomar som spelar handboll.”

Motiveringen för Hampus Wanne var följande; ”Hampus har visats sig vara en av världens främste på sin position. Han har haft en stor roll i såväl landslaget som i sitt klubblag. Hampus insats på VM var fantastisk och starkt bidragande till VM-silvret. I Bundesliga är han en mycket effektiv spelare och målgörare av rang. Hampus sprider handbollsglädje och visar stolthet över att representera Sveriges landslag.”