Frankrike är olympiska mästare 2021. Detta efter att man besegrade den Ryska Olympiska Kommittén i finalen med 30-25. Guldet innebär att Frankrike åker hem med guld på både dam- och herrsidan.

Under den tidiga morgonen blev Norge bronsmedaljörer i storsegern mot Sverige. Timmarna senare så var det dags för Frankrike och det Ryska OS-laget att tävla om den ädlaste av medaljer, guldmedaljen.

Frankrike, som vacklade lite i gruppspelet men som sedan sett så bra ut i slutspelet, var det lag som drog det längsta strået. Och man började bäst. Efter den första halvleken så hade Frankrike ledningen efter att storstjärnorna lett sitt lag framåt, däribland mittsexan Pauletta Foppa. Ledningen i paus var med två bollar för Frankrike till 15-13.

Det ryska laget hade sedan svårt att få tag ordentligt i Frankrike. Den rutinerade förbundskaptenen på Frankrikes bänk, Olivier Krumbholz, höll kylan hela vägen och guidade sina spelare på planen. Under den andra halvleken så stack Frankrike iväg ännu mer och kunde till slut vinna OS-finalen mot det ryska OS-laget med 30-25.

OS-guldet innebär Frankrikes första någonsin på damsidan. Men det blir dubbel franskt från OS-handbollen 2021, då herrlandslaget vann guldet mot Danmark igår. För det ryska laget så blir det ett hedersvärt OS-silver efter att man bland annat slog ut favoriten Norge i semifinalen.