Om fyra dagar spelar Sverige sin premiär i OS mot Spanien. Redan nu bekräftar förbundskaptenen Tomas Axnér för Sportbladet vilka sju spelare som kommer att få starta matchen.

Sverige spelade igår en träningslandskamp mot Norge som man förlorade med sju bollar. Matchen var ingen officiell landskamp och för Tomas Axnér var det viktigaste hur laget uppträdde på planen. Han fick även chansen att lufta samtliga spelare.

Men vilka sju spelare som kommer att starta premiären mot Spanien har förbundskaptenen klart för sig. Axnér bekräftar i en intervju vilka spelare som får chansen att kasta igång OS för svensk del, såvida inget oförutsett händer fram tills premiärdags.

Enligt Sportbladet meddelar Tomas Axnér vilka sju spelare som kommer till start. Johanna Bundsen startar i mål, på nio meter finns Jamina Roberts, Carin Strömberg och Emma Lindqvist. På sex meter finns Linn Blohm på linjen medan Mathilda Lundström och Elin Hansson finns på varsin kant. Vilket är den klara startsjuan alltså.

– Ja, det får man säga att det är. Vi har tränat mycket med den uppställningen också under uppladdningen, säger Axnér till Sportbladet.

Sverige premiärspelar mot Spanien den 25 juli med matchstart 12:30. Under dagen kom ett tråkigt besked för Isabelle Andersson, som missar mästerskapet på grund av skada.

Så förväntas Sverige starta mot Spanien:

Målvakt:
Johanna Bundsen

Mittnio:
Carin Strömberg

Vänsternio:
Jamina Roberts

Högernio:
Emma Lindqvist

Mittsex:
Linn Blohm

Vänstersex:
Elin Hansson

Högersex:
Mathilda Lundström