Foto: Bildbyrån

Tomas Axnér är nytillträdd förbundskapten för damlandslaget sedan i år. I en videointervju på Svenska Handbollsförbundets hemsida passar han på att hylla sin föregångare Henrik Signell samtidigt som han berättar hur han vill se sitt lag spela.

Tomas Axnér blev ny förbundskapten för damlandslaget i mars. Tanken var att den tidigare Lugi-tränaren skulle ta över efter Henrik Signell efter OS i Tokyo. Men med ett inställt olympiskt spel så är Axnér redan på plats för att jobba mot EM i december.

I en intervju med Svenska Handbollsförbundet förklarar Axnér hur han kommer sätta sin prägel på laget.

– Jag tycker att man redan har spelat ett ganska aggressivt försvarsspel, men vi vill vara ännu aggressivare. Jag vill gärna ta det till en inriktning som är i framkant av hur de bästa länderna spelar, var trenderna ligger i internationell handboll, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Det kommer bli en del ändring i försvaret, det kommer bli offensivare, men fortfarande med den svenska basen.

Sedan passar Tomas Axnér på att hylla den tidigare förbundskaptenen Henrik Signell, som lämnade för IFK Skövdes herrlag. Axnér hyllar kontringsspelet som Signell implementerat i landslaget.

– Kontringsspelet tycker jag att Signell verkligen har lyckats med. De sista två mästerskapen har det sett väldigt bra ut, det kommer bli en väldigt viktig del, säger Tomas Axnér.

Till sist pratar förbundskaptenen om hur man ska använda sina egna styrkor samtidigt som man vill använda flexibiliteten och utnyttja motståndarnas svagheter.

– Jag tycker att vi har extremt bra mittsexor och det måste vi utnyttja maximalt, sedan måste vi också vara flexibla och inrikta oss på vad motståndarna är dåliga på, inte bara vad vi är bra på, säger han och fortsätter:

– Vi kommer försöka spela med mer skytte, rakare och enklare.

Axnér har precis avslutat några samlingar på Bosön i smågrupper. Den första stora utmaningen för landslaget blir EM i Danmark och Norge i december innan det bär av till sommar-OS i Tokyo nästa år.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här