Islands förbundskapten på herrsidan, Gudmundur Gudmundsson, kommer inte längre stå vid rodret. Detta meddelar Islands Handbollsförbund på sin hemsida.

När Handbolls-VM 2023 i Sverige och Polen kastades igång i januari månad så var Island en ”dark horse” i sammanhanget, då man spåddes kunna gå långt i turneringen med sin väldigt starka trupp. Med hundratals isländska fans på läktarna i både Kristianstad och Göteborg kunde dock inte det isländska landslaget göra fansen rättvisa och slutade till sist på en 12:e plats i VM.

Nu meddelar Islands Handbollsförbund (HSI) att man valt att gå skilda vägar med den mångårige förbundskaptenen Gudmundur Gudmundsson. I en överenskommelse med tränaren i fråga och förbundet så är nu kontraktet rivet.

– HSÍ och Guðmundur Þ. Guðmundsson har nått en överenskommelse om Guðmunds avgång som herrlandslagstränare. Avtalet är i överensstämmelse med båda parter och det finns inget behov av att kommentera dess innehåll, skriver förbundet på sin hemsida.

Gudmundur Gudmundsson har totalt tränat det isländska herrlandslaget i 14 år men vid olika sejourer. Han har bland annat fört Island till ett OS-silver 2008, ett EM-brons 2010 och till totalt 16 mästerskap inklusive tre OS.

Vem som ersätter legendaren är ännu oklart. Ett av namnen som har bollats upp i diskussionen är den tidigare förbundskaptenen för Sverige, Kristjan Andrésson, som var verksam som expert för Viaplay under senaste handbolls-VM.