Oscar Bergendahl stod för en fin insats när Sverige besegrade Island med 35-30 och tog sig till VM-kvartsfinal. Handbolls-VM.nu fick en snabb pratstund med stjärnan efter matchen. 

Seger med fem bollar inför storpublik i Scandinavium och högt påhejande fans från båda lagen. Mittsexan Oscar Bergendahl var stolt över lagets insats och de två poängen.

– Det kändes fantastiskt, det var sjukt kul. Island har fantastiskt duktiga individuella spelare så det var en tuff match, säger han till Handbolls-VM.nu.

11 801 personer tog sig till Scandinavium för att bevittna rysaren och Bergendahl, uppväxt i Kungsbacka, sög in mycket av den fantastiska atmosfären.

– Man suger in så mycket man bara kan. Sen har man fullt fokus på matchen men det är klart att det påverkar. Det gör extremt stor skillnad, man får den lilla extra energin som man behöver. Det går inte att beskriva hur viktiga de är för oss, de är grymma.

Nu väntar tvåan från Grupp 4 i kvartsfinal i Stockholm. Något som står klart då Sverige står klara som gruppsegrare i sin grupp. Men Bergendahl och hans lagkamrater vill inte titta längre fram än den avslutande matchen i Mellanrundan mot Portugal på söndag

– Vi tar en match i taget. Nu ska vi ladda om och tar fokus på Portugal så ska vi vinna den matchen sen får vi se vilka det blir i kvarten, avslutar han.