Oscar Bergendahl är klar för spel i tyska mästarna SC Magdeburg med omedelbar verkan. Bergendahl blir tredje svensk i ordningen att skriva på för Magdeburg.

Daniel Pettersson är inte längre ensam svensk i tyska mästarna Magdeburg. Eskilstuna-killen kommer sedan tidigare få sällskap av Felix Claar och Albin Lagergren till nästa säsong. Men redan nu får Pettersson slipa på svenskan igen. I en snabb övergång är nämligen mittsexan Oscar Bergendahl klar för de tyska mästarna. Bergendahl har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2025 och ansluter närmast från Stuttgart.

I och med att den nyblivna världsmästaren Magnus Saugstrup åkte på en långtidsskada här om veckan tvingades Magdeburg agera snabbt inför stundande Champions League-spel och ligaspel. Då valde Magdeburg att gå på landslagssvensken Bergendahl. 27-åringen lämnar därmed bottenlaget Stuttgart efter bara en halv säsong.

– Oscar kommer inte bara förstärka oss medan Magnus är borta utan han kommer att vara en viktig byggsten för SC Magdeburg under flera år framöver, säger SC Magdeburgs vd Marc-Henrik Schmidt till klubbens hemsida.

Sedan tidigare är det alltså klart att Felix Claar och Albin Lagergren ansluter till Magdeburg efter säsongen samtidigt som Daniel Pettersson har funnits i klubben sedan 2016. Nu ansluter nästa svensk och skapar en mindre svenskkoloni hos den framgångsrika tyska klubben.

– Magdeburg har ett riktigt bra lag och jag är glad över att vara en del av det nu. Jag skulle vilja bidra så att vi kan vinna ännu fler titlar, säger Oscar Bergendahl till klubbens hemsida.