Foto: Pixabay

Det var under tisdagen som OS-chefen Yoshiro Mori meddelade att att OS kommer att genomföras som planerat under sommaren 2021. – Spelen kommer att genomföras oavsett utvecklingen kring coronaviruset i Tokyo och vid den tidpunkten, säger OS-chefen Yoshiro Mori

OS skulle ha genomförts sommaren 2020 men blev framflyttat till sommaren 2021 på grund av pandemin. Men många har varit tveksamma till om spelen ens ska kunna genomföras i Tokyo på grund av den rådande situationen i världen. Men nu meddelar alltså OS-chefen Yoshiro Mori att de olympiska spelen kommer genomföras.

– Vi kommer helt säkert att genomföra spelen oavsett hur coronaviruset utvecklas. Vi måste gå vidare från diskussionen om vi kommer att hålla det eller inte. Det handlar om hur vi ska göra det. Låt oss föreställa ett nytt typ av OS vid det här tillfället, säger Yoshiro Mori.

För svensk del så ska både damlandslaget och herrarna spela OS-kval i mars.

OS-kval herrar

Mellan den 19-21 mars så ska de svenska herrarna som gjorde en fantastisk VM-turnering kvala för att få spela OS i sommar. Gruppen består av Sverige, Spanien, Senegal och Argentina. Alla lag ska möta alla och de två bästa lagen från gruppen tar sig vidare till OS. Alla matcher kommer spelas i den spanska staden Llíria.

Spelschema; 

Spanien – Sverige
Sverige – Argentina
Sverige – Senegal

OS-kval damer

Veckan innan herrarna ska spela sitt OS-kval så är det de svenska damlandslaget tur att försöka kvala sig in i OS. Sverige har hamnat i en grupp tillsammans med Tyskland, Slovenien och Algeriet där de två bästa lagen tar sig vidare till OS. Alla matcher kommer att spelas i den tyska huvudstaden Berlin.

Spelschema;

Tyskland – Sverige
Sverige – Algeriet
Sverige – Slovenien