Felix Claar var en av matchens förgrundsfigurer när Sverige besegrade Island med 35-30 och blev kvartsfinalklara i VM. Norrköping-sonen gick in och visade vägen när Sverige låg i ett kritiskt läge i slutet på första halvlek.
– Dueller måste vi ta och då är det bara att gå för det, säger han till Handbolls-VM.nu.

Det var folkfest i Scandinavium när Island och Sverige bjöd upp till handbollspartaj på fredagskvällen. 11 801 personer tog i från tårna i 60 minuter, både svenska- och isländska fans. Felix Claar stod för en fin insats i matchen och hann njuta lite av stämningen.

– När man sprang in, nationalsången.. Jag tror att jag hade gåshud nästan hela nationalsången. Sen när man väl spelar så går man in och tar bort det lite, eller vad man ska säga. Men efteråt också: det var helt grymt, säger Claar till Handbolls-VM.nu.

Efter 20 minuter i första halvlek började Sverige tappa greppet om matchen, ett grepp man höll hårt i dessförinnan. När Island ledde med tre bollar var det Felix Claar tillsammans med andra spelare som vände tillbaka halvleken till svensk fördel. Tre snabba mål från mittnian gav Sverige en ettmålsledning (17-16) in till andra halvlek.

– Jag blev inbytt och de spelar väldigt man-man-betonat i försvarsspelet och då blir det mycket ytor att gå på, och duellspel är något som jag gillar. Det visste vi innan, att dueller måste vi ta och då är det bara att gå för det, säger Claar och fortsätter:

– Det var nog jätteviktigt att få en lite lugnare halvtid. Sen stressar vi inte upp oss bara för att de leder med tre, även om det blir lite jobbigt liksom. Vi lutar oss alltid tillbaka och litar på våra grunder.

Nu väntar möte med Portugal på söndag för svensk del. Sedan väntar resa till Stockholm för kvartsfinalspel, dit Felix Claars familj väntas resa för att fortsätta stötta mittnian och Sverige i jakten på en ny mästerskapsmedalj.