Det kinesiska landslaget har med omedelbar verkan fått hoppa av det pågående världsmästerskapet. Däremot är laget ännu inte välkomna tillbaka till hemlandet.

Enligt ett uttalande på Internationella Handbollsförbundets hemsida har laget råkat ut för ett konstaterat fall inom delegationen, vilket inte tydliggör om det är en spelare eller ledare som blivit smittad.

Kina har mycket strikta karantänregler som säger att den smittade måste isolera sig i Spanien i hela sex veckor innan hen kan återvända till hemlandet. Övriga spelare i truppen måste även de sitta i karantän i två veckor innan de får resa hem igen, vilket är anledningen till att laget drar sig ur turneringen för att istället kunna påbörja sin karantän.

Det kinesiska laget är dock inte de första som drabbats av smittofall under turneringen. Även Österrike och Kroatien har haft smittade personer i sina lag, men där har lagen kunnat spela vidare samtidigt som de smittade spelarna isolerats.

Kina kom in i turneringen som ett wildcard och placerade sig i botten av grupp H efter att ha förlorat samtliga matcher mot Spanien, Argentina och Österrike. Man hann sedan spela sin första match i Presidents Cup, vidarespelet för turneringens jumbolag där de föll mot Paraguay. Lagen som skulle ha mött laget under de kommande dagarna tilldelas automatiskt en 10-0 seger för de uteblivna matcherna.