På torsdag hålls den av många efterlängtade lottningen till damernas handbolls VM i vinter. Sverige m som värdnation redan ha fått sin tilldelade grupp, men nu har seedningen presenterats, samtidigt som Internationella Handbollsförbundet kompletterat laguppställningen med sina två wildcards.

Klockan 15:30 på torsdag äger VM-lottningen rum i Göteborg, en av de två svenska städer som kommer att ställa upp med arenor under mästerskapet som äger rum mellan 29 november och 17 december.

Som värdnationer återfinns Sverige, Danmark och Norge i den pott med de högst seedade lagen, där majoriteten av lagen redan tilldelats sin grupp och inledande spelplats. Sverige kommer till exempel spela i grupp A som håller till på Scandinavium i Göteborg. Deras motstånd kommer bestå av ett lag från pott 2, 3 och 4.

Såhär ser potterna till VM-lottningen ut:

Pott 1: Norge, Danmark, Montenegro, Frankrike, Nederländerna, Sverige, Brasilien, Tyskland
Pot 2: Slovenien, Spanien, Kroatien, Republiken Korea, Ungern, Rumänien, Polen, Tjeckien
Pot 3: Serbien, Japan, Ukraina, Grönland, Argentina, Angola, Folkrepubliken Kina, Kamerun
Pott 4: Kongo, Senegal, Paraguay, Islamiska republiken Iran, Kazakstan, Chile, Österrike, Island

Österrike och Island får wildcards

Traditionsenligt fylls de två sista platserna i mästerskapet av lag som inte nådde hela vägen i de ordinarie kvalen, men som enligt Handbollsförbundet förtjänar en plats i turneringen. I år går dessa platser till Österrike och Island, som nu får göra sina fjortonde respektive andra VM på damsidan.