Det inledande gruppspelet i årets världsmästerskap i handboll är nu över och det är dags att blicka fram emot den betydligt tuffare Huvudrundan. Sverige går in i det nya gruppspelet med en del fördelar efter sina tidigare insatser.

Sveriges inledande gruppspel resulterade i matchresultaten 36-24 mot Kina, 26-18 mot Senegal samt 22-17 mot Kroatien, vilket gav Sverige en förstaplats i grupp A. Nästa del i turneringen inkluderar nya kamper i grupp 1 där Sverige får sällskap av Kroatien, Senegal samt Ungern, Montenegro och Kamerun.

Under Huvudrundan, eller Mellanrundan som den även kallas, spelar alla lag tre nya matcher mot de lag som de inte tidigare har mött under turneringen. Tillsammans med poängen från de tidigare mötena med resterande lag som avancerat, står resultatet i Huvudrundan som grund för hur VM-slutspelet kommer att spelas. De två främsta lagen från varje grupp i Huvudrundan går nämligen till kvartsfinal, samtidigt som resterande lag har nått slutet på sin VM-resa.

Spelschema för Sveriges Huvudrunda

Torsdag 7 december
Sverige-Kamerun
20:30

Lördag 9 december
Sverige-Ungern
20:30

Måndag 11 december
Sverige-Montenegro
20:30

Samtliga matcher spelas på Scandinavium i Göteborg. Sveriges matcher sänds i TV6 och på Viaplay.

Gruppen i Huvudrundan

Lagen tar med sig poäng från den inledande gruppspelsomgången in i Huvudrundan. Dock gäller detta inte alla poäng, utan endast de som laget samlat ihop mot de andra som också avancerat. För Sveriges del innebär detta 2 poäng från mötet med Kroatien samt 2 poäng från vinsten mot Senegal. Kroatien får i sin tur med sig 1 poäng, detta gäller också Senegal.

  1. Sverige (4 poäng)
  2. Montenegro (4 poäng)
  3. Ungern (2 poäng)
  4. Kroatien (1 poäng)
  5. Senegal (1 poäng)
  6. Kamerun (0 poäng)