De svenska herrarnas segertåg fortsätter och under natten plockade man nya poäng i matchen mot Portugal. Återigen blev det jämna siffror på tavlan, men nu står laget poängmässigt med ena foten i kvartsfinal.

En stor överraskning under matchen var stödet som fanns på läktaren. Inga mindre än damlandslaget hade tagit sig till Yoyogi National Gymnasium för att heja fram grabbarna. Stödet uppskattades enormt efter en lång period med matcher inför tomma läktare.
– Jag fick till och med lite gåshud. Skönt att man fick lite applåder när man gör mål. Fantastiskt fint av tjejerna. Det är de som har banat vägen lite grann och de har gjort fantastiska resultat. Hatten av för dem, säger Jim Gottfridsson efter matchen.

Båda lagen som äntrade planen idag visade upp en bättre form än tidigare, vilket resulterade i ett jämnt möte. Trots att Portugal var de som höll i taktpinnen i och med sitt sju mot sex-spel där man plockade ut målvakten, kunde Sverige vid ett antal tillfällen ta ledningen i den första perioden. Vid paus stod det 14-14 i mötet.

Först i mitten av den andra perioden kunde Sverige börja gasa på riktigt. Med fem minuter kvar hade man fått till matchens största övertag med fyra bollar, men då följde tre framgångsrika portugisiska anfall. Med en minut kvar satte motståndarna 28-29, följt av ett missat svenskt anfall. Portugal fick därefter en sista chans att kvittera, men där höll Sverige undan och kunde slutligen vinna matchen.

Sverige kan bli slutspelsklara redan idag

Med sex poäng efter tre matcher har Sverige nu kvar tuffa möten med Egypten och Danmark. I botten av tabellen ligger Japan och Bahrain på noll poäng efter två respektive tre spelade matcher. Hemmanationen spelar just nu sin tredje match mot Egypten och blir det förlust här kan inget av lagen klättra förbi svenskarna, vilket som sämst skulle ge Sverige en fjärdeplats i gruppen.