Sveriges damlandslag i handboll ska spela EM i vinter. Detta står klart efter att man fixat full pott efter fyra matcher i EM-kvalet.

Under helgen spelades dubbla landskamper för damerna i EM-kvalet där man mötte Island borta följt av en hemmamatch i Karlskrona. Sverige inledde på bortaplan med en storseger och vände hem till Karlskrona med förhoppningen om att säkra en EM-biljett. Vid seger säkrades en EM-plats, och Sverige pallade trycket. Man vann komfortabelt med 14 bollar och säkrade EM-platsen med två omgångar kvar att spela av EM-kvalet.

Europamästerskapet 2024 spelas i Ungern, Schweiz och Österrike i november/december 2024. Dit har värdnationerna samt Europamästarna Norge och hittills sju länder från EM-kvalet kvalificerat sig, däribland Sverige. Blågult har säkrat avancemang tillsammans  med Rumänien, Nederländerna, Spanien, Montenegro, Danmark och Frankrike.

De kommande EM-kvalmatcherna för Sverige spelas borta mot Färöarna den 3 april och sedan hemma mot Luxemburg i Umeå, där Sverige avslutar kvalspelet.

Lag som är klara för handbolls-EM 2024

Ungern (värdnation)
Österrike (värdnation)
Schweiz (värdnation)
Norge (europamästare)
Danmark (kval)
Sverige (kval)
Rumänien (kval)
Frankrike (kval)
Spanien (kval)
Montenegro (kval)
Nederländerna (kval)