Den 7 april väntar en EM-kvalmatch för Sveriges damlandslag mot Luxemburg. Matchen spelas i Umeå, dit landslaget kommer på besök till våren.

Det vankas landskamp i Västerbotten till våren när damernas landslag i handboll kommer att äntra scenen i Thorén Arena. Handbollslandslaget har nämligen beslutat sig för att vidga sina vyer till våren där man kommer till Umeå för att spela handboll den 7 april. Då väntar Luxemburg för att avsluta EM-kvalet mot EM 2024.

– Vi har under många år jobbat långsiktigt för att få en tävlingslandskamp i handboll till Umeå, så vi ser fram emot att få ta emot Sverige och Luxemburg till en härlig folkfest i den avslutande kvalmatchen till EM 2024. Det är också extra glädjande att Svenska Handbollförbundet lagt sitt förbundsmöte i Umeå i samband med landskampen, säger Visit Umeås projektledare Henrik Vilhelmsson till Handbollslandslagets hemsida.

Precis som ovan nämnda Vilhelmsson antyder så har Handbollförbundet valt att lägga sitt förbundsmöte i norr, och i samband med detta blir det alltså landskamp av allra högsta kvalitet i Thorén Arena.

– Av tradition flyttar förbundsmötet, som vi har vartannat år, runt till olika platser i landet och det känns extra kul att Handbollsförbundet Norr får arrangera det i samband med damernas avslutande EM-kval. Det känns också väldigt bra att vi äntligen får möjlighet att ta ett av våra seniorlandslag till Norrland igen, något som vi har arbetat med tillsammans med Svenska Handbollslandslaget AB under lång tid och där vi känt ett stort intresse från de lokala arrangörerna, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet till förbundets hemsida.

Matchen mellan Sverige och Luxemburg blir den sista av sex kvalmatcher. Redan i oktober inleder Sverige sitt EM-kval med Färöarna hemma och Luxemburg borta innan det blir en paus för Handbolls-VM på delvis hemmaplan i Göteborg men även i Danmark och Norge.