Högersexan Daniel Pettersson gjorde fyra mål i VM-semifinalen mot Frankrike. Målen räckte dock inte till svenskt finalavancemang efter förlust 26-31. Nu ska Eskilstuna-killen deppa innan han hoppas på ett bättre Sverige i bronsmatchen mot Spanien.
– Vi ska göra vårt yttersta för att avsluta turneringen på bästa sätt, säger Pettersson till Handbolls-VM.nu.

Daniel Pettersson var en av Sveriges bästa spelare och målskyttar när man förlorade mot Frankrike i VM-semifinalen. En samlad Daniel Pettersson mötte upp Handbolls-VM.nu i den mixade zonen efteråt.

– Otroligt surt. Vi hoppades på andra saker. Men idag kommer vi inte riktigt upp i nivå, det kändes som att vi kämpade i vårt försvarsspel men fick inte riktigt till det. Vi släpper kanske lite mycket i mitten och nej, det är otroligt surt. Frankrike gjorde det bra idag men vi vill mer, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi håller jämna steg hela matchen. Det är smådetaljer. Vi kommer efter hela matchen och får kämpa oss in men vi kommer aldrig upp i lika egentligen, så vi fick kämpa hela tiden. Idag är Frankrike bättre.

Just biten att Sverige hela tiden jagade Frankrike var en av matchens grundpelare. Fransmännen höll hårt i sin ledning och när Sverige väl närmade sig så ville Frankrike aldrig släppa kommandot.

– Det är frustrerande såklart. Man vill få det där flytet och bara fortsätta springa och allt. Men vi lyckades inte idag och tyvärr så förlorade vi, säger Pettersson.

Nu väntar Spanien i en bronsmatch på söndag på Tele2 Arena. En match som betyder mycket om en stund, efter lite deppande. Daniel Pettersson är åtminstone övertygad om att Sverige kommer att göra allt för att nå en medalj i sitt hemma-VM.

– Det gäller bara att försöka reflektera så snabbt som möjligt och sedan ta sikte på en ny match och ladda batterierna. Mycket återhämtning och mycket sömn, sen är det fullt fokus på att göra ett bra avslut på den här turneringen.

– Det är en medalj i ett stort mästerskap och vi vill avsluta på ett fint sätt och ska göra vårt yttersta.

Eric Johansson håller med sin lagkamrat. Sverige kommer efter lite bearbetning lägga fullt fokus på att ro hem bronsmedaljen mot Spanien på söndag.

– Det har nog en otrolig betydelse för oss. Vi får deppa idag men imorgon är en ny dag. Vi ska fokusera på Spanien. En bronsmedalj betyder mycket för alla här och vi ska göra allt vi kan för svenska folket och ta hem medaljen, säger Johansson i mixade zonen.