Danmark är klara för OS-final i Tokyo 2021. Målvakten Niklas Landin blev avgörande på slutet i semifinalen mot Spanien. Matchen slutade 27-23 och skickar Danmark till final och Spanien till spel om bronsmedaljen.

Under torsdagen spelades den andra av två semifinaler i herrarnas OS-turnering. Danmark tog emot Spanien i en semifinal som blev till en spännande match under matchens sista minuter. Danmark tog taktpinnen direkt i matchen och visade varför man är regerande världsmästare från i vintras.

Målvaktsspelet och försvarsspelet i kombination med anfallsspelet stämde till punkt och pricka för danskarna. I halvtidspaus ledde Danmark med 14-10 och hade en betryggande ledning.

Danmark fortsatte sin forcering i andra men fick hot från Spanien först i slutet av halvleken. Med drygt tio minuter kvar av matchen ledde Danmark endast med en boll och man såg ut att vara i gungning. Men när Danmark behövde det som mest så steg världens bästa målvakt Niklas Landin fram. Jätten stod för ett par otroliga räddningar för att hålla kvar den danska ledningen och ge Mikkel Hansen och de andra spelarna möjligheten att utöka densamma.

Vilket man gjorde. Efter ett par nervösa minuter så utökade Danmark sin ledning ett par gånger och kunde till slut ro segern i hamn med slutresultatet 27-23. Danmark till OS-final där Frankrike nu väntar. För Spaniens del blir det bronsmatch mot Egypten.