Sverige kommer att spela kvartsfinal i VM 2023 mot Egypten. Detta står klart efter att egyptierna förlorade den viktiga matchen mot Danmark med 30-25 och slutar tvåa i Grupp 4 av Mellanrundan. Danmark kommer i sin tur ställas mot Ungern i kvartsfinal.

Under måndagskvällen avgjordes Grupp 4 i Malmö, där Danmark och Egypten slogs om gruppsegern. De båda slogs dessutom om att slippa Sverige i kvartsfinal, där vinnarna skulle få möta just Blågult i kvartsfinal på onsdag. Egypten hade bäst läge att knipa gruppsegern med en poäng mer, vilket innebar att ett kryss skulle räcka för gruppseger för egyptierna.

Men i den första halvleken var det nästan ett lag på banan. Danmark, med ett otroligt ”hemmastöd” i ryggen inledde otroligt starkt. Danskarna var numret större under stora delar av halvleken och gick tidigt ifrån till en flermålsledning. Den första halvleken slutade 17-12 till Danmark efter en starkare egyptisk avslutning på halvleken. Men fördel Danmark utan tvekan efter 30 minuter. Målvakten Niklas Landin var väldigt bra, främst i under den första kvarten.

Egypten hade det tungt även i andra halvlek när man endast gjorde tre mål på den första kvarten. Ett starkt danskt försvarsspel och målvaktsspel stängde butiken i matchen.

Nej, till slut var det inget snack. Egypten, som imponerat stort turneringen igenom, föll tungt mot Danmark. Danskarna (med många tillresta fans till Malmö) var starkare i den avgörande matchen. Danmark vann till slut med 30-25 i en match där Danmark dominerade från start till mål.

Detta innebär att Sverige kommer att ställas mot Egypten i VM-kvartsfinalen 2023 på onsdag. Med största sannolikhet spelas matchen 20:30 i Tele2 Arena. Danmark kommer att ställas mot Ungern i kvartsfinal, även den spelas i Stockholm på onsdag.