En av världens bästa målvakter under 2010- och 2020-talet, Niklas Landin, slutar i i landslaget efter OS 2024 i Paris. Detta meddelar stjärnan till danska TV2.

Han är en av världens bästa målvakter genom tiderna, och han har vunnit allt. Nu väljer Danmarks målvakt Niklas Landin, 35, att avsluta landslagskarriären. Detta efter sommarens Olympiska Spel i Frankrike, något han berättar för danska TV2.

– Det är ett beslut som jag har väntat länge på, men jag känner att det är rätt tid nu. OS i Paris är den perfekta avslutningen, säger Landin.

Målvakten har vunnit Bundesliga flera gånger, Champions League en gång, tre VM-guld, ett EM-guld och ett OS-guld (2016) samt en hel del silver- och bronsmedaljer genom åren. Nu hoppas han få avsluta sin karriär i det danska landslaget med ännu ett OS-guld.

– Det finns inget jag vill hellre än att avsluta med ett OS-guld, säger Niklas Landin till danska TV2.

Den storväxta målvakten, som vuxit ut till ett målvaktsmonster i mästerskapssammanhang, kommer inte att avsluta sin handbollskarriär ännu då han fortsatt kommer att spela för Ålborg dit han anslöt förra året.

Sedan tidigare har en annan storstjärna, Mikkel Hansen, sagt att han slutar med handboll efter OS 2024. Danmark kommer därmed inte att ha med sin erfarna duo när det vankas hemma-VM (Danmark, Norge, Kroatien) i januari 2025.