Det danska landslaget kommer till VM som regerande mästare och det är en trupp som kryllar av stjärnspelare som Nikolaj Jacobsen har presenterat. Den danska truppen innehåller en spännande mix mellan världsstjärnor och unga stjärnskott som ska försöka försvara VM-guldet från 2021. 

Det danska landslaget kommer till VM 2023 som de stora favoriterna att vinna hela turneringen och kollar man på laget som Nikolaj Jacobsen har tagit ut så förstår man varför. Det är stjärnspelare på alla positioner och ska Danmark lyckas med bedriften som inget annat landslag gjort tidigare? Nämligen att vinna tre raka världsmästerskap? Danmark vann VM 2019 på hemmaplan, detta följdes upp av VM guld 2021 i Egypten där man besegrade Sverige i finalen. Kommer Danmark lyckas gå hela vägen även denna gången?

Danmarks trupp som ska spela VM 2023 har massor av intressanta spelare att följa men vi har valt att plocka ut fyra spelare som sticker ut lite extra i denna truppen. Niklas Landin, målvakten som varit världens bästa målvakt under en lång period och varit tongivande i de mästerskap där Danmark gått långt med sitt fantastiska målvaktspel. Mathias Gidsel, högernian som trots att han bara är 23 år gammal blivit utsedd till Danmarks bästa spelare 2021, VM:s bästa högernia i VM 2021 och EM:s bästa högernia i EM 2022, med andra ord så håller Gidsel en väldigt hög högsta nivå. Rasmus Lauge spelar framförallt mittnia men har under hösten i klubblaget även spelat vänsternia, vilket passar perfekt för Danmark då Lauge kan avlasta Mikkel Hansen. För nästa spelare att hålla ett öga på är just Mikkel Hansen, världens bästa handbollspelare 2016,2019 och 2021. När Hansen har en bra dag så är det ingen som kan stoppa honom, har dock haft en tung höst i klubblaget och Mikkel Hansen är absolut inte på samma nivå som han var för några år sedan. Men med det sagt så är han fortfarande en otrolig handbollsspelare som kan vara tungan på vågen för Danmark när det väl gäller.

Danmarks trupp till Handbolls-VM 2023

Målvakter

Niklas Landin, THW Kiel
Kevin Møller, Flensburg-Handewitt

Utespelare

Magnus Landin, THW Kiel
Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt
Hans Lindberg, Füchse Berlin
Johan Hansen, Flensburg-Handewitt
Magnus Saugstrup, Magdeburg
Lukas Jørgensen, GOG
Simon Hald, Flensburg-Handewitt
Rasmus Lauge, Veszprem
Mathias Gidsel, Füchse Berlin
Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold
Mads Mensah, Flensburg-Handewitt
Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold
Jacob Holm, Füchse Berlin
Simon Pytlick, GOG
Michael Damgaard, SC Magdeburg
Mads Hoxer, Aalborg Håndbold

Danmark återfinns i grupp H tillsammans med Belgien, Bahrain och Tunisien. En grupp som Danmark ska vinna utan att behöva ta ut sig allt för mycket. Matcherna kommer även att spelas i Malmö vilket gör att Danmark kan räkna med att ha ett stort stöd av rödvita supportrar på plats. Danmark inleder VM 2023 med att möta Belgien den 13 januari, följt av Bahrain den 15 januari och i sista gruppspelsmatchen så möter Danmark Tunisien.