Sveriges båda handbollslandslag ska vara nöjda med sina prestationer i OS. Damlandslaget halkade precis på målsnöret och blev utan medalj men med en åtråvärd fjärdeplats. Herrarna åkte ut i kvartsfinal men kom slutligen femma i OS. I höst väntar nya saker för landslagen, vilket vi går igenom nedan.

VM 2021 (damer)

För Tomas Axnér och hans kära landslag så väntar ännu ett mästerskap i vinter. I december 2020, alltså för bara några månader sedan så var det EM för Sverige. De ska precis åka hem från ett OS och nu så blir det VM i Spanien i vinter. Förbundskaptenen har knappt fått känna på något annat än mästerskapshandboll med landslaget, vilket han med stor sannolikhet inte tackar nej till heller.

VM spelas mellan 2-19 december i Spanien. Värdstäderna för damernas Världsmästerskap är Granollers, Lliria, Castellon, Torrevieja och Barcelona. Sverige är kvalificerade till VM som ett av 32 lag. Lottningen till mästerskapet sker i ett senare skede.

EM 2022 (herrar)

Även för Glenn Solberg så har det första året som svensk förbundskapten varit intensivt, och mer kommer. I mitten på januari 2022 så startar Europamästerskapet för herrar. Mästerskapet kommer att spelas i Ungern och Slovakien. Det är fem värdstäder där tre av dessa finns i Ungern (Szeged, Debrecen, Budapest) medan två är slovakiska (Bratislava, Kosice).

Sverige kommer att spela i Grupp E och utgå från Bratislava. Sveriges gruppmotståndare är Spanien, Tjeckien och Bosnien & Hercegovina. EM 2022 spelas mellan den 13 januari och 30 januari.