Herrlandslaget stod för två fina skalper i EHF Euro Cup efter seger mot Tyskland (33-37) på bortaplan och Danmark (34-32) på hemmaplan. 

Det blev en flygande start för Sverige i EHF Euro Cup. Turneringen ersätter EM-kvalet i och med att Sverige redan är klara för EM 2024 i egenskap av regerande europamästare. Blågult ställs därmed i EHF Euro Cup mot toppmotstånd i form av Danmark, Tyskland och Spanien.

Under helgen pågick den första samlingen för säsongen, där Sverige mötte Tyskland borta i Mannheim för att sedan ta emot Danmark i Scandinavium. Premiärmötet mot Tyskland blev jämnt. Tyskarna imponerade inledningsvis och tog ledningen med en handfull bollar efter att Johannes Golla var ostoppbar på linjen. Sverige tog sig sedan in i matchen och vände på första halvlek till ledning i halvtid. I andra halvlek fick Sverige en grym start och gick ifrån med nio mål, vilket nästan bärgade segern. Matchen blev en målrik sådan som Sverige till slut vann med 33-37.

I nästa möte väntade alltså Danmark i ett mästarmöte. De regerande världsmästarna kom på besök i Göteborg och Scandinavium och möttes av en publikfest. Drygt 10 000 åskådare fick se Blågult vinna mästarmötet efter en rysare. I halvtidspaus stod matchen 17-17 men i andra halvlek gick Danmark ifrån i början och utnyttjade Sveriges utvisningar. Men Sverige visade mästartakter när man kom ifatt och sedermera tog ledningen, en ledningen man vägrade tappa. Sverige vann till slut med 34-32 och imponerade under landslagssäsongens första samling.

Nästa samling för Sverige är i januari månad, då hemma-VM väntar i just Göteborg för svensk del.

Resultat

Tyskland – Sverige, 33-37 (16-19)

Sverige – Danmark, 34-32 (17-17)