De svenska landslagsdamerna har fått en bra skjuts in i sommarens olympiska spel. Under helgen spelade man två träningslandskamper mot Ryssland och Nederländerna, där man tog dubbla segrar. 

Den svenska OS-truppen spenderade helgen i den nederländska staden Den Bosch. Där ställdes man mot två riktigt tuffa motstånd i sina genrep inför OS. I den inledande matchen ställdes man mot Ryssland och under söndagen stod Nederländerna för motståndet.

Sverige – Ryssland 31-28

Ryssland är regerande olympiska mästare efter guldet 2016. Under OS i sommar kommer man att spela under namnet ROC. Men i träningsturneringen i Nederländerna är det fortfarande Ryssland som gäller. Sverige stod för en gedigen insats i träningslandskampen. Sverige hade ledningen i stort sett hela matchen, och tryckte på mycket i deras kontringar. I halvtidspaus hade Sverige ledningen med 15-13.

I den andra halvleken fortsatte svenskorna i samma spår och behöll ledningen ända in i kaklet. Matchen slutade 31-28 till Sverige och man såg till att imponera stort under den första av två träningsmatcher under helgen.

Sveriges målskyttar mot Ryssland:

Jamina Roberts 6, Nathalie Hagman 5, Jenny Carlson 5, Linn Blohm 4, Mathilda Lundström 4, Emma Lindqvist 3, Elin Hansson 2, Melissa Petrén, Carin Strömberg.

Sverige – Nederländerna 28-23

Under söndagen var det de regerande världsmästarna Nederländernas tur att besegras. Sverige var smått överlägsna i den första halvleken och ledde matchen med 17-9, vilket var stora siffror. Den andra halvleken vanns dock av Nederländerna, som kom in i matchen. Men Sverige lyckades med att behålla sin ledning och vann till slut komfortabelt med 28-23. Två segrar på två tuffa matcher för Tomas Axnér och hans landslag, som har med sig två positiva resultat med sig in till OS.

Sverige vann den trenationsturnering i Nederländerna, efter två segrar alltså. Nederländerna besegrade Ryssland i turneringens premiärmatch, och nådde därmed en andraplats.

Sveriges målskyttar mot Nederländerna:

Linn Blohm 9, Nathalie Hagman 5, Jenny Carlson 4, Jamina Roberts 2, Carin Strömberg 2, Elin Hansson 2, Emma Lindqvist 2, Mathilda Lundström, Nina Dano