Sverige kommer att träningsspela mot Polen i dubbla landskamper i november. Landskamperna kommer att ske på svensk hemmaplan i Malmö och Kristianstad.

I mitten på januari 2022 så startar EM i Slovakien och Ungern för det svenska herrlandslaget. Dessförinnan ska två träningslandskamper spelas, för att svetsa ihop truppen inför det stora Europamästerskapet.

Nu kommer beskedet att Sverige kommer att träningsspela mot Polen i november. Detta blir den sista möjligheten för Glenn Solberg och hans mannar att testa spelare samt svetsa samman laget inför det som komma skall.

Landskamperna kommer att spelas torsdagen den 4 november och det i Malmö Arena. Två dagar senare, alltså den 6 november, så ställs lagen mot varandra ännu en gång men denna gång i Kristianstad.

Att Sverige möter just Polen i dessa arenor är ingen slump. Länderna kommer ju att arrangera VM 2023 för herrar tillsammans och har redan etablerat goda kontakter sinsemellan.

– Att vi har valt att spela i just Malmö Arena och Kristianstad Arena är, förutom den geografiska närheten till Polen, att testa såväl arenorna och organisationen inför VM-festen 2023. Förhoppningen är att vi redan nu i höst ska kunna spela inför stor publik, men vi följer utvecklingen i samhället och anpassar oss efter de restriktioner och rekommendationer som våra myndigheter har. Därför kommer vi att återkomma i biljettfrågan så snart vi har mer information, säger Tobias Frejfors, projektledare för Svenska Handbollslandslaget AB till Handbollförbundets hemsida.

Sveriges träningslandskamper mot Polen:

4 november: Sverige – Polen, 19:00 (Malmö Arena)

6 november: Sverige – Polen, 16:00 (Kristianstad Arena)