Felix Claar och Fredric Pettersson missar landslagssäsongens sista landskamp för herrlandslaget. Småskador hindrar duon från spel mot Danmark på lördag, dit Jonathan Edvardsson kallas in istället.

På lördag så väntar ett riktigt mästarmöte när Sverige tar emot Danmark i Malmö Arena. Redan under helgen så meddelade Handbollslandslaget att 6000 biljetter är sålda till spektaklet.

Den tillresta publiken kommer dock inte kunna se Ålborgs mittnia Felix Claar eller mittsexan Fredric Pettersson en sista gång den här landslagssäsongen. Under måndagen så meddelar Handollslandslaget på sin hemsida att duon missar mötet med Danmark på grund av mindre skador.

– Felix har lite problem med ryggen och vi har kommit överens om att det är bättre att han är kvar hemma i Ålborg. Där har vi kallat in Jonathan Edvardsson som spelar med ligalandslaget i morgon och sedan kommer till Malmö. Fredrik Pettersson har känningar i ett knä och det i kombination med att han nyss blivit pappa gör att vi är eniga om att det är bäst för honom att vara på hemmaplan. Där kallar vi inte in någon ersättare då vi redan har tre mittsexor i truppen, säger förbundskapten Glenn Solberg till förbundets hemsida.

In till truppen kommer alltså Jonathan Edvardsson som ersätter Felix Claar som en av två mittnior. Edvardsson spelar till vardags i tyska Hannover-Burgdorf. Se hela truppen här.