Isabelle Andersson fick en mardrömsstart på OS. Istället för att vara en del av laget i OS-byn får nu 21-åringen lämna Japan och flyga hem till Sverige efter att hon dragit av korsbandet i matchen mot Norge.

Idag anländer handbollslandslagen till Tokyo och OS-byn. Igår spelade både herrarna och damerna träningslandskamper mot Norge. I den andra matchen, där damlandslaget spelade, skadade sig Isabelle Andersson i slutet av matchen. Det small till i högerknäet på 21-åringen som röntgade skadan på sjukhuset. Svaret tillbaka var dystert. Andersson har råkat ut för ett korsband som är av i knäet.

Därmed får 21-åringen, som stod inför sitt första OS, lämna truppen med omedelbar verkan. Skadan är för allvarlig att spela med och OS är över för Isabelle Andersson, innan det ens har börjat.

– Det är svårt att beskriva känslan just nu. Hela sommaren har gått åt till OS-förberedelserna och jag har sett fram emot det så mycket, sen kommer det här timmarna innan vi ska åka till OS-byn. I går var allt så stressigt och jag var mitt uppe i allt, att vakna upp i morse och förstå att det var sant var var mycket värre, säger Isabelle Andersson till Handbollslandslagets hemsida.

In som ersättare till Isabelle Andersson blir nu Johanna Westberg. 31-åringen tackade till en början nej till OS på grund av familjeskäl. Men hon har också funnits stand-by och blir nu alltså inkallad till OS-truppen.

– Johanna har spetskompetenser som kan lyfta oss, vilket hon bland annat visade i OS-kvalet. Det är också en en spelare som är väl inkörd i såväl laget som i vårt spel, sedan får vi se till vilken match hon kan vara spelklar, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till förbundets hemsida.