Förlust i bronsmatchen mot Spanien och tunga svenska huvuden efter slutsignal. Eric Johansson var en av spelarna som var besvikna efter matchen.
– Vi spelar tyvärr för dåligt i andra halvlek, säger Johansson till Handbolls-VM.nu efter förlusten.

Genombrottsmannen Eric Johansson kunde inte hjälpa Sverige till seger i bronsmatchen mot Spanien. 22-åringen från Eskilstuna var besviken efter tremålsförlusten.

– Just nu så är det såklart väldigt surt. Vi hade hoppats på att få en bronsmedalj men tyvärr spelar vi för dåligt i andra halvlek, säger han till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– De kommer med ett annat försvarsspel i andra halvlek som vi inte riktigt klarar av sen släppte vi in 39 mål, det är såklart för dåligt. 36 framåt är okej men 39 bakåt är för dåligt.

Spanien gick upp i ett högre försvarsspel mot Sveriges niometersspelare, inte minst mittnian Felix Claar som inte fick någon tid alls på sig att styra det svenska anfallsspelet. Trots detta blev det många mål framåt för Blågult. Eric Johansson var även missnöjd med lagets egna försvarsspel.

– Vi hade snackat om det innan att de kunde köra det. Som jag sa: 36 mål framåt är bra och vi löser det okej. Men det är framför allt vårt egna försvarsspel som måste steppa upp, säger han.

Allt vände i andra halvlek för svensk del. Sverige ledde med fyra bollar in till halvtidsvilan men tappade överläget direkt i andra halvlek när Rodrigo Corrales storspelade i Spaniens mål, tillsammans med spanjorernas förändring i sitt försvarsspel.

– Vi sa i paus att vi skulle fortsätta spela som vi gjorde och trycka på allt och fortsätta springa. Det tycker jag att vi gjorde även i andra men vi var inte tillräckligt kliniska.

Sverige kunde inte hantera den andra halvleken på det sätt man ville och fick se sig besegrade. Efter matchen fick landslaget tacka av lite mer än 22 000 åskådare men utan någon medalj i ägo.

– Tungt. Vi ville göra allt i vår makt för att få en medalj åt det svenska folket men tyvärr blev det inte så, säger Eric Johansson och fortsätter:

– Just nu är det såklart surt men vi visar än en gång att vi är bland de bättre i världen och det ska vi såklart ta med oss.