Eric Johansson har fått en okej start på VM. 22-åringen från Eskilstuna njuter av att befinna sig på ett VM med landslaget, och hoppas nå höga höjder i mästerskapet. Handbolls-VM.nu mötte upp Johansson på landslagets pressträff i Göteborg. Läs nedan.

Under söndagen anordnade Handbollslandslaget en pressträff på spelarhotellet nära Scandinavium. En av de deltagande spelarna var den hårdskjutande vänsternian Eric Johansson. En supertalang, som sakteliga börjar få sitt genombrott i landslaget. Och att spela ett världsmästerskap på svensk mark som 22-åring är något alldeles extra.

– Sjukt häftigt, att få vara med om ett VM är för det första en dröm. Sen att få göra det framför alla svenska fans är otroligt häftigt och ett minne för livet, säger Johansson till Handbolls-VM.nu och fortsätter:

– Det är definitivt det största jag upplevt hittills. EM var sjukt stort förra året men ett hemma-VM, jag vet inte om det finns något större än det.

I december fick Eric Johansson en häftig utmärkelse. Den ansedda sajten Handball-Planet röstade fram Eric Johansson till ”Världens bästa unga spelare 2022” på herrsidan. Ett pris som tidigare gått till Dika Mem, Sander Sagosen, Mathias Gidsel och Alex Dujshebaev bland andra.

– Såklart stort, och jag är väldigt stolt över att få den utmärkelsen. När man kollar på vilka som vunnit den tidigare så är det bara stora världsstjärnor som spelar i stora klubbar nu. Jag är stolt över den utmärkelsen.

Bevakningen verkar dessutom stor från motståndarländerna. I matchen mot Kap Verde fick Eric Johansson motta flera tunga smällar, bland annat ett par mot huvudet. Han är van med smällar, men tyckte nästan att detta stack ut från det ordinära.

– Det var lite mer än vanligt. Jag brukar inte få så mycket slag mot ansiktet i alla fall men jag fick ett par igår. Det första var på halsen och den andra var att jag skallade ihop med deras spelare och bet mig själv lite i läppen och fick en smäll på tänderna. Tänderna satt kvar i alla fall, så det är inga problem, säger han och skrattar.

Just att jämföras med storspelare som ovan nämnda Sagosen, Gidsel och Mem är häftigt men också något som kan sätta press på en ung 22-åring från Eskilstuna. Många hoppas på det stora genombrottet även i landslagströjan, där det hittills blivit tre mål i VM. Med en supersäsong bakom sig i tyska storklubben Kiel är pressen på Johansson möjligen befogad, något som han tycker sig kunna hantera.

– Det är klart att jag hör att det pratas om mig och lite så, men jag försöker koppla bort det och inte tänka så mycket på det. Man försöker göra som man gjort tidigare under säsongen och hitta tillbaka dit, avslutar han till Handbolls-VM.nu.