Vänsternian Eric Johansson har råkat ut för en fraktur i högerhanden. Nu kan hemma-VM vara i fara för 22-åringen även om huvudpersonen själv är positiv.
– Om det går som det ska så ska det vara lugnt, säger han till SVT Sport.

Eric Johansson har fått ett rejält genombrott i Kiel under säsongen och har visat hög klass på absoluta toppnivån i handbollsvärlden. Vänsternian från Eskilstuna är därmed given i Glenn Solbergs trupp till herrarnas hemma-VM 2023 i januari.

Nu kommer dock ett något oroande besked. Under en träning med klubblaget Kiel ska Johansson ha stött till en lagkamrat i en skottsekvens och skadat handen. Och nu har han fått en konstaterad fraktur i högerhanden, den hand han kastar med. Enligt rapporterna blir Eric Johansson borta emellan 4-6 veckor för rehabilitering, detta med 7 veckor kvar till VM-premiär. Men Johansson själv känner sig lugn inför situationen.

– Om jag blir uttagen till VM så kommer det nog inte vara någon fara. Om det går som det ska så ska det vara lugnt, säger han till SVT Sport.

Sverige inleder VM på hemmaplan den 12 januari i Göteborg och Scandinavium mot Brasilien. I den inledande gruppen väntar dessutom Kap Verde och Uruguay.