Eric Johansson och Daniel Pettersson var två av matchens förgrundsfigurer när Sverige besegrade Portugal. Ett Eskilstuna-samarbete som funkade bra i matchen.
– Vi kan väl säga att det var en GUIF-variant, säger Eric Johansson till Handbolls-VM.nu

Under söndagen vann Sverige mot Portugal och krossade portugisernas kvartsfinaldrömmar. I segern (32-30) var Eric Johansson tongivande, precis som så många gånger förr i detta VM.

– Såklart väldigt viktigt med vinst även om det inte spelade någon större roll. Men viktigt för vårt självförtroende som lag och sen spelar vi fortfarande för 10-11 tusen här i Scandinavium och oavsett om vi var klara så ville vi visa dem att vi spelar bra handboll, säger Johansson i den mixade zonen efter matchen.

– För egen del kändes det bra direkt, sen flöt det bara på.

Eric Johansson gjorde sju mål i matchen och var dominant på planen, inte minst i spel sex mot fem. Det blev dessutom ett par assist till Daniel “DP” Pettersson, ett samarbete som möjligen grundar sig i den gemensamma uppväxt-orten Eskilstuna?

– Jag har ju tyvärr aldrig spelat med “DP” i GUIF men vi kan säga att det var en liten GUIF-variant, säger Eric Johansson med glimten i ögat.

Just Daniel Pettersson blev matchens lirare och var den enda som kunde överrösta Eric Johanssons sju mål. Åtta mål för Pettersson i en match där han var hundraprocentig i sina avslut.

– Han är en fantastisk handbollsspelare och kan bemästra allt på planen. Jätteroligt för honom att han gjorde en så pass bra match som han gjorde, säger Eric Johansson om sin landslagskamrat.

Daniel Pettersson själv var nöjd med matchen och hur Sverige avslutade på bästa sätt i Göteborg. Imorgon väntar avresa till Stockholm för kvartsfinal på onsdag mot tufft motstånd, ett motstånd som avgörs imorgon kväll.

– Skönt att avsluta med en vinst och att få göra det inför ett fullt Scandinavium igen. Portugal gjorde det svårt för oss i en jämn match och drog ner på tempot så att vi inte riktigt fick upp vårt tempo. Men i det stora hela får vi med en vinst och en skön känsla inför kvartsfinalen, säger Pettersson i den mixade zonen.

Innan Pettersson (efter många intervjuer) lämnar den mixade zonen passar han också på att hylla sin kollega Eric Johansson för hans insats i segern mot Portugal.

– Han var superduktig, man märker verkligen att han tar för sig mer och mer. Han är en fantastisk skytt och blir bara mer och mer varm i kläderna och gör bara riktigt bra grejer, säger Pettersson.