Max Darj och Fredric Pettersson kommer att missa herrlandslagets landskamper mot Polen i nästa vecka. Emil Mellegård och Felix Möller kallas in i deras ställe.

I nästa vecka så ska Sverige spela sina första landskamper efter EM-guldet i Slovakien och Ungern. Laget ska möta Polen i dubbla landskamper på polsk mark den 17 och 20 mars.

Glenn Solberg presenterade truppen för längesen och har nu fått göra ett par förändringar. I veckan så meddelade Handbollslandslaget att Fredric Pettersson ska få tillökning i familjen och missar landskamperna. Han ersätts därmed av Sävehofs unga mittsexa Felix Möller.

Men ”problemen” på mittsex fortsätter. Härföraren Max Darj missar också landskamperna på grund av skadeproblem i ljumsken. Darj kommer att ersättas av Emil Mellegård som tar plats bland tre vänstersexor. I och med detta så har endast Sverige med sig två mittsexor till Polen i form av Oscar Bergendahl och Felix Möller. Under EM så hade man jämförelsevis med sig fyra stycken.

Handbollslandslaget meddelar dessutom på sin hemsida att Valter Chrintz inte kommer att vara tillgänglig under hela lägret. Högersexan ansluter under onsdagen (övriga på måndag) på grund av personliga skäl.

Se hela truppen och spelschemat här.