Ikväll ställs Sverige mot Nederländerna i en ödesmatch i handbolls-VM. Då kan en av Sveriges absoluta nyckelspelare, Linn Blohm, få sparsamt med speltid på grund av förkylning. Det säger hon till Sportbladet.

Sverige har hittills två segrar i världsmästerskapet i Spanien, mot Uzbekistan och Puerto Rico. Ikväll (tisdag) så smäller det dock på allvar. Den regerande världsmästaren Nederländerna står för motståndet i ett möte som kan avgöra framtiden för Sverige i turneringen. Seger mot Nederländerna innebär full pott till Mellanrundan och ett stort steg på vägen till kvartsfinal. Förlust innebär en betydligt svårare väg till att nå kvartsfinal.

Men Sverige har möjligen åkt på ett bakslag inför den viktiga matchen mot det målglada Nederländerna. Sveriges ordinarie mittsexa tillika en av världens bästa på sin position, Linn Blohm, är förkyld inför kvällens drabbning. I en intervju med Sportbladet så meddelar Blohm att hon tillsammans med andra lagkamrater har en mindre förkylning. Men hon hoppas komma till spel under tisdagen, men med någon slags begränsning möjligen.

– Det går runt i laget så jag har säkert fått det från de andra, säger Blohm till Sportbladet och fortsätter:

– Spela kommer jag att göra, till 99,9 procent om inget konstigt händer över natten. Men jag kommer nog inte orka spela 60 minuter.

Handbolls-VM i Spanien är ett coronasäkrat mästerskap, där spelarna testas titt som tätt för covid-19. Sveriges match mot Nederländerna spelas ikväll med avkast 20:30. Matchen sänds på TV6 och på Viaplay.