Sverige förlorade den betydelselösa gruppspelsmatchen mot Ungern med 23-26. För Ungerns del betyder det kvartsfinalspel medan Sverige redan var klara gruppsegrare. Sverige kunde vila en del spelare i gruppspelsmatchen.

Under måndagsmorgonen spelade Sverige sin sista gruppspelsmatch i Tokyo, mot Ungern. Matchen var betydelselös med svenska ögon, då man inför matchen redan var klara gruppsegrare i Grupp B. Det innebar att Sverige kunde vila en del spelare, däribland en av lagets stjärnor Linn Blohm. Ungern å sin sida var i behov av seger för att ge sig själva chansen till kvartsfinalspel.

Sverige började inte matchen alls bra. Man slarvade i försvarsspelet och hittade inte rätt mot några av Ungerns stjärnor, däribland Noemi Hafra. Men sedan klev några av Sveriges mer anonyma spelare i turneringen fram. Jenny Carlson var hundraprocentig i den första halvleken och den unga talangen Nina Dano (som gjorde OS-debut) blixtrade till framåt ett par gånger. Sverige tog igen den ledning som Ungern skapat sig och kunde till slut fixa ett oavgjort resultat till halvtidspaus, där det stod 15-15.

Den andra halvleken började sedan dåligt för Sverige. Från att man kom in i den andra halvleken med ett oavgjort resultat så tappade man tidigt det fördelaktiga resultatet till ett underläge med fyra mål efter endast fem spelade minuter. Underläget växte sedan till sex mål och Sverige gjorde sitt första mål i halvleken efter 10 (!) spelade minuter.

Sverige ryckte sedan upp sig en del, åtminstone i försvarsspelet. Man minskade underläget en aning men kom aldrig riktigt nära det ungerska laget och den ledning som de skapat sig. Men Sverige förlorade den sista gruppspelsmatchen. Slutresultatet blev 23-26 till Ungerns favör.

Förlusten innebar inget speciellt för Sverige, som redan var klara gruppsegrare inför matchen. Sverige kommer nu att spela kvartsfinal på onsdag, där man ställs mot fyran i Grupp A vilket sannolikt kommer att bli Sydkorea. Den gruppen kommer att avgöras under eftermiddagen. Ungern blir klara som gruppfyra i Sveriges grupp efter segern vilket innebär att Spanien och Brasilien missar kvartsfinal.