Sverige förlorade mot Danmark i en träningslandskamp. De regerande världsmästarna drog till slut det längsta strået och vann med 31-30 efter att Sverige haft ledningen under i stort sett hela matchen. 

Under måndagskvällen ställdes Sveriges OS-herrar mot Danmarks dito i en repris på VM-finalen från i vintras. Lagen möttes i danska Hilleröd inför en stor skara dansk publik på läktarna.

Sverige stod för en strålande första halvlek där man som mest ledde med fem bollar mot danskarna. Andreas Palicka spelade bra i målet och Sverige var vassa i sina kontringar, men även i det uppställda spelet. Efter den första halvleken ledde Sverige med 15-13.

I den andra halvleken kom Danmark ut starkt och knappade in lite på ledningen men Sverige fortsatte att behålla ledningen och utökade den ett par gånger om. Med dryga kvarten kvar ledde fortfarande Sverige med två bollar. Men sedan knappade Danmark innan. Med tio minuter kvar att spela av matchen stod det 26-25 på tavlan och Danmark var för första gången i ledning sedan den fjärde minuten i matchen.

Sedan följde en dansk anstormning, där man utökade sin ledning ett par gånger. Med tre minuter kvar av matchen ledde Danmark med tre bollar innan Sverige tog in två bollar på danskarna. Men det räckte inte för Sverige, Danmark kunde hålla undan i en jämn tillställning som slutade 31-30.

En tråkig syn med svenska ögon var att lagets motor Jim Gottfridsson klev av i början av den andra halvleken haltades. Han befann sig med en lindad fot under resten av matchen. Hur allvarlig skadan är på Gottfridsson är oklart.

På onsdag reser Sverige till Japan och Fukuoka för ett förläger innan OS. Den 20 juli spelar man mot Norge i den sista matchen innan OS. Sveriges premiärmatch i OS är mot Bahrain den 24 juli.