Sverige förlorade mot Frankrike på bortaplan med 24-18 i en träningslandskamp. Efter en bra start blev Sverige till slut bortsprungna av Frankrike i en relativt målsnål tillställning.

Under fredagskvällen spelade damlandslaget en träningslandskamp i franska Strasbourg mot toppnationen Frankrike. Sverige spelade väldigt bra under de första tio minuterna. Ett bra försvarsspel och ett fullkomligt bländande målvaktsspel från Evelina Eriksson stoppade Frankrike från fler än tre mål under de inledande tio minuterna, men olyckligtvis var tre mål även det som stod på den svenska sidan av måltavlan. Förbundskapten Tomas Axnér var något missnöjd eter första 13 minuterna och 3-3 på tavlan, framför allt med anfallsspelet och det svenska slarvet. Något förbundskaptenen vädrade i matchens första timeout.

Frankrike var bättre offensivt under första delen av matchen. Sverige slarvade rejält i det offensiva spelet och såg stressade ut med boll, detta medan Frankrike skapade chanser i varje anfall, även om Evelina Eriksson stod för fina räddningar fortsatt. Sverige gjorde sitt fjärde mål efter drygt 13 minuter. Sedan dröjde det hela 14 minuter (!) innan nästa svenska mål kom, och däremellan hade naturligtvis tagit ledningen och utökat densamma flertalet gånger.

Frankrike ryckte verkligen ifrån under andra kvarten i första halvlek. Innan halvlekens slut hade fransyskorna kopplat greppet om träningslandskampen med ledningen 12-6 in till halvtid. Det var egentligen endast ett bländande målvaktsspel från Evelina Eriksson som stoppade den franska ledningen från att vara större.

Andra halvlek

Frida Rosell fick göra andra halvlekens första mål på straffkast, i sin landslagscomeback. Den franska sexmålsledningen från halvtidspaus skulle dock hålla sig ett tag till. Efter tio spelade minuter i andra halvlek ledde Frankrike fortfarande med sex bollar till 17-11.

Sverige hade inte alls samma tempo i sig anfallsmässigt för att hänga med Frankrike i målkolumnen. Evelina Eriksson höll fortsatt nere siffrorna med ett fint målvaktsspel medan Frankrike stormade fram mot ett Sverige som hela tiden fick jobba hårt för att skapa chanser. Blågult reducerade dock till 20-16 (underläge fyra mål) med tio minuter kvar av matchen. Reduceringen var dock förgäves.

Frankrike fortsatte att trumma på under de sista minuterna och kunde slutligen vinna matchen väldigt bekvämt. Sverige hängde med under första kvarten men sedan var det en mindre klasskillnad lagen emellan resten av matchen. Frankrike vann slutligen med 24-18.

På söndag väntar retur i Montbeliard, där Sverige får revansch. Matchen startar 17:15 och sänds på Handballtv.fr.